Zápasy - archiv 19.10.2007

Cenná remíza zo Štiavničiek

FK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 1:1 (1:0)

AS získalo v Banskej Bystrici prvý bod na súperových trávnikoch. Domáci sa hneď v úvode súboja ujali vedenia, ale zverenci trénera Roba McDonalda zúročili druhopolčasovú presilovku a v závere zásluhou Filipa Hlohovského vyrovnali na konečných 1:1.

Domáci mali výborný nástup do stretnutia. V úvode si vypracovali dve šance. Najprv sa nepresadil zblízka hlavou Strnad, vychytal ho brankár Hodál, no v 7. min dostal loptu do úniku Ďuriš, prešiel po ľavej strane, dostal sa do pokutového územia a strelou k žrdi prekonal trenčianskeho brankára - 1:0. Hostia mohli odpovedať v 9. min po strele Križka, ale Boroš loptu kryl. V 16. min mieril na druhej strane spoza šestnástky Pečovský, gólman AS loptu vytlačil na roh. Dukla si výrazne sťažila situáciu v závere prvého polčasu, keď sa po dvoch žltých kartách porúčal z ihriska Strnad, napriek tomu nezložila zbrane.

Aj v druhom polčase sa snažila o ofenzívny futbal. V 54. min však na druhej strane po rohovom kope Kamenského poslal Jašurek loptu Kleščíkovi, ktorý hlavou mieril zblízka vedľa. O minútu neskôr sa dostal po chybe domácej obrany k lopte Hlohovský, no jeho poskus Boroš chytil. Ten istý hráč Trenčína sa v 69. min opäť ocitol pred gólmanom "vojakov" a z ôsmich metrov prestrelil. Vzápätí na opačnej strane mohol odpovedať Hučko. Dukla sa snažila o rýchle protiútoky a viackrát nebezpečne pohrozila. Trenčianskeho brankára vystrašil v 87. min aj jeho vlastný spoluhráč Kamenský, ktorý ho z polovice ihriska takmer preloboval. O minútu neskôr mohol Hodála prekonať útočník domácich Fofana, ktorý sa pekne uvoľnil cez Jakúbeka, no jeho strela neskončila v sieti. Následne prišiel trest, Trenčanom vyšla akcia po pravej strane a Jašurekov center zužitkoval v pokutovom území tečovanou strelou po zemi Hlohovský. Hostia tak na Štiavničkách získali prvý bod na ihriskách súperov v tejto sezóne.

FK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 1:1 (1:0)

Góly: 7. Michal Ďuriš - 89. Hlohovský

Žlté karty: 42. Strnad, 43. Herda - 46. Minarčík, 71. Gergel

Červené karty: 44. Strnad (Dukla)

Domáci: Boroš - M. Pančík ml., Debnár, Kotrys, Herda - Strnad - Pečovský (90. Jarabica), Marek Seman, Hučko - Michal Ďuriš (84. Palic), T. Medveď (72. Fofana)

Hostia: Hodál - Jakúbek, Cs. Horváth, Kleščík, Minarčík (82. Doubek) - Lesák - Jašurek, Godál (62. Gergel), Hlohovský, Kamenský - Križko

Rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, Likavský

Divákov: 2114

Povedali po zápase:
Štefan Horný (tréner Dukly): "Veril som, že tento zápas vyhráme. Na Trenčín sme sa zodpovedne pripravovali. Vedeli sme podržať loptu, vytvorili sme si niekoľko šancí, ktoré volali po góle. Aj v oslabení sme dúfali vo víťazstvo. Mrzí ma však záver zápasu, v ktorom sme inkasovali, pretože sme nepodržali loptu vpredu a dostali sme lacný gól. Súpera sme do ničoho nepustili, hrali sme s nasadením. Škoda, že sme nebodovali naplno."

Rob McDonald (tréner Trenčína): "Pozitívom je, že sme získali prvý bod vonku, aj keď to bol priemerný zápas a brankári nemali veľa roboty. Veril som, že po vylúčení by sme mohli streliť gól, no veľa šancí sme si nevytvorili, napriek tomu sme jeden predsa len dali. V oboch zápasoch s Banskou Bystricou sme predviedli najslabší výkon, ale musím teraz zložiť kompliment domácim hráčom, že chceli aj v oslabení vyhrať."

foto: sita.sk

Autor: SITA
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 27.4.2024

Niké liga | Vysoké víťazstvo na ihrisku Skalice zásluhou štyroch rôznych strelcov

Zverenci trénera Iliju Stolicu vyhrali na ihrisku MFK...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa