Aktuálne 13.10.2017

Stanovisko klubu k aktuálnej situácii týkajúcej sa výstavby štadióna

Futbalový klub AS Trenčín pokračuje v projekte výstavby nového štadióna. Začiatkom roka 2017 sme vstúpili do procesu verejného obstarávania stavby arény. Vzhľadom na skutočnosť, že v lehote na predkladanie záverečných cenových ponúk bola verejnému obstarávateľovi doručená len jedna ponuka, klub musel v záujme zachovania princípu efektívnosti a hospodárnosti rozhodnúť o zrušení postupu zadania zákazky.

Na vzniknutú situáciu sme reagovali intenzívnymi rokovaniami o zadaní priamej zákazky jedinému záujemcovi o pozíciu generálneho dodávateľa stavby. Taktiež sme otvorili rokovania so sprostredkovateľom štátnej podpory na výstavbu štadióna, ktorým je Slovenský futbalový zväz. Dôvodom je vyčlenenie podpory štátu vo výške 2,4 milióna eur pre samostatné verejné obstarávanie.

V prvej fáze rekonštrukcie štadióna na Sihoti prišlo k strhnutiu hracej plochy, ktorú nahradil nový umelý trávnik. Ešte pred jeho položením prebehla inštalácia elektrického vyhrievania. V priebehu nasledujúcich dní odštartuje očakávaná druhá časť výstavby štadióna. Súčasťou tejto časti výstavby bude neoddeliteľná prípravná fáza na spustenie výstavby samotných tribún. Prebehne budovanie spevnených plôch tribún a inžinierskych sietí. V priebehu mesiacov október, november a december bude spoločnosť Cesty Nitra realizovať výstavbu požiarnej nádrže, prípojky vodovodu, splaškovej a dažďovej kanalizácie. V tomto roku prebehne kompletná stavba verejného vodovodu. Realizované budú aj spevnené plochy v rozsahu realizovateľnosti zemných a búracích prác, ktoré sú nevyhnuté pre prípravu plôch pre parkoviská. Zrealizované budú dočasné káblové rozvody a umiestnená dočasná trafostanica. Realizácia prác je podmienená schválením povolení rozkopávok Mládežníckej a Študentskej ulice.

Vzhľadom na to, že časový harmonogram výstavby nového štadióna neprebiehal podľa predstáv klubu, prišla kolízia pri budovaní tréningového komplexu v hodnote 1,4 milióna eur. Vytvorenie tréningového zázemia je dôležité z pohľadu kvality tréningového procesu mládežníckych tímov a pre dodržanie kontinuity prípravy prvého mužstva AS. Klub chápe znepokojenie a otázky všetkých fanúšikov, ale odmieta akékoľvek spolitizovanie tejto témy. Práve náš klub je subjektom, ktorý je najviac dotknutý zdržaním projektu v porovnaní s ideálnym časovým harmonogramom.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa