Ženy 20.10.2017

Ženy úspešné napriek absencii brankárok, dievčenský futbal napreduje

Futbalistky AS Trenčín si počas minulého víkendu pripísali na svoje konto dôležité víťazstvo proti ŽFK Bánovce nad Bebravou (4:1). Trojbodový zápis je o to cennejší, že zverenky trénerskej dvojice Andrej Paulíny – Igor Chlpek cestovali na ihrisko tímu, ktorý im v závere augusta uštedril jednu z dvoch prehier v doterajšom priebehu súťaže. Navyše, chýbali nielen opory Michaela Šišková a Laura Harušťáková, ale k dispozícii nebola ani jedna z dvojice brankárok Karolína Bátkyová a Darina Jančovičová.

„Do brány sme postavili jednu z najlepších strelkýň súťaže Janu Kardošovú,“ prezradil tréner Igor Chlpek a šéftréner dievčat Andrej Paulíny dodal: „Rok a pol sme mali iba jednu brankárku a nemali sme tento problém. Teraz, keď máme k dispozícii dve kvalitné gólmanky, je jedna zranená a druhá ochorela. Dievčatá to však napriek nekvalitnému terénu a všetkým absenciám zvládli. Dúfam, že najhoršie sme si už vybrali.“

Cieľom tímu, ktorý patri v II. lige žien už tretí rok medzi špičku, je boj o postup do najvyššej súťaže. „Poznáme kvalitu našich konkurentiek v boji o víťazstvo v lige. Medzi naše najväčšie súperky budú patriť práve Bánovce nad Bebravou, Prievidza a pre mňa trochu prekvapujúco aj Považská Bystrica,“ komentoval tréner Paulíny. Ženám AS Trenčín patrí aktuálne prvá priečka v B-skupine II. ligy s odstupom jedného bodu pred druhou Prievidzou, ktorá však má zápas k dobru.

Ženský a dievčenský futbal spod Čákovho hradu si na slovenských trávnikoch buduje stále silnejšiu pozíciu. Pod vedením šestice trénerov a tréneriek dnes pracujú nielen ženy, ale svoje súťaže hrajú aj žiačky a prípravka. „Máme pred sebou ešte veľa práce, dievčatá sú však veľmi šikovné,“ povedal tréner Paulíny.

Žiačkam patrí v dvanásťčlennej súťaži zatiaľ tretie so šiestimi víťazstvami a troma prehrami. Prípravka má v desiatich stretnutiach bilanciu 4-3-3. „Výsledky nie sú vôbec dôležité. Podstatné je, že na tréningoch mávame v prípravke až do dvadsať dievčat, ktoré futbal baví,“ dodal Paulíny.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa