Hviezdy deťom 27.6.2023

Komunita | Hviezdy deťom prekročili v pätnástom roku hranicu 300 000 eur

Najväčšie charitatívne podujatie svojho druhu na Slovensku "Hviezdy deťom" má za sebou ďalší úspešný ročník. Aj vďaka výťažku z aktuálneho roka prekročí výťažok tohto projektu hranicu 300 000 €.

Rekordný pätnásty ročník priniesol okrem tradičného festivalu športov a mnohých atrakcií zaujímavý charitatívny beh. Ten spojil všetky tri miesta, ktoré doposiaľ privítali Hviezdy deťom. K osobnostiam ako Marián Hossa, Pavol Regenda, Barbora Piešová, Matej Homola a ďalší sa pridali aj rekreační bežci, ktorí svojou registráciou prispeli k výťažku pre tých, ktorí to najviac potrebujú. "Vyzbieranú sumu už tradične prerozdelíme medzi organizácie, sociálne domovy, spojené školy, zdravotne znevýhodnené deti a drogovo závislé osoby. Hviezdy deťom a pomoc od klubu AS Trenčín bude naďalej pokračovať aj budúci rok," vyhlásila manažérka podujatí AS Trenčín Petra Drábová.

Štartovací výstrel špeciálne charitatívneho behu zaznel o 11.00 h na Mierovom námestí, odkiaľ sa bežci presunuli na Štadión Sihoť a následne po hrádzi Váhu dobehli do Hoss Sport Center, kde podujatie pokračovalo festivalom športov. Deti si mohli vyskúšať hokej s Duklou Trenčín, florbal, basketbal, esport a rôzne paralympijské športy. Okrem športových stanovíšť boli pre deti pripravené aj zábavné zóny ako zóna SPP, tvorivé dielne, trblietavé tetovanie, vesmírne závody, skákací hrad alebo nafukovací surf.

Hviezdy deťom privítalo už po siedmy raz športové centrum Mariána Hossu, ktorý sa premenil z podporovateľa akcie na jej spoluorganizátora. "Veľmi rád sa zúčastňujem tejto akcie. Myslím si, že som nechýbal ani na jednom ročníku. Veľmi nás teší, že môžeme aj takto pomôcť," povedal Hossa. Návštevníci mali možnosť vyzbierať si autogramy od osobností, ktoré sú pre nich vzorom a motivujú ich k športu. "Som veľmi vďačný za ľudí, ktorí prišli. Veľmi si to vážim. Sme tu taktiež pre nich. Aj ja som mal svoje vzory ako dieťa, preto sa aj ja snažím takto pomáhať a byť vzorom," povedal Tomáš Tatar. Viac nájdete na klubovej  ASTV.

Hlavným lákadlom však zostali opäť osobnosti nielen športovej scény, ktoré sa zúčastnili už tradičného turnaja v plážovom volejbale a futbale. Nechýbali Marián a Marcel Hossovci, Andrej Sekera, Tomáš Tatar, Pavol Regenda, Martin Chromiak, Števo Eisele, Henrieta Farkašová, Matej Homola, Barbora Piešová, Pil C, Ladislav Borbély, bývalí a súčasní hráči AS Trenčín a mnoho ďalších slovenských osobností.

Všetkým účastníkom, partnerom, podporovateľom a návštevníkom ďakujeme za skvelý deň a tešíme sa na rok 2024!

Fotogaléria

               
 
Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fanúšikovia 29.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Michalovce v predaji

V 8. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa