Aktuality - archiv 24.1.2008

Modelovaný zápas sledovali aj miestni odborníci

Holandský denník - 4. časť

Poludňajší tréning druhého dňa sústredenia sa niesol v znamení modelového zápasu. Špecifický duel, rozdelený na dve fázy, sledovala aj skupinka miestnych futbalových odborníkov a trénerov z okolitých mládežníckych a amatérskych mužstiev.

„Hrali sme na celé ihrisko, klasicky – dve jedenástky proti sebe. Počas zápasu sme chceli vidieť nových chlapcov v hernom zaťažení,“ uviedol jeden z trénerov AS Martin Stano. Holanďania Vialli Serbony a Ché Jenner sa predstavili ako fyzicky a atleticky vyspelí futbalisti. „Ich technická vybavenosť indikuje, že sú pravdepodobne produktmi akadémie Tona Jennera. Počas zápasu sa ale mierne hľadali. Bolo vidno, že s našími chlapcami hrali prvýkrát. Vzájomná spolupráca nových hráčov s ostatnými trošku viazla. Verím, že ďalšími kontaktmi sa skupina zohrá a že aj spoločná výkonnosť porastie,“ pokračoval v tréningovom hodnotení Stano.

V prvej fáze zápasu hrali Slováci proti „zvyšku“ sveta. „Tím legionárov sme doplnili o Csabu Horvátha a Petra Čögleya – reprezentujúcich Maďarsko, hral tam aj Čech Kasálek a kedže v mužstve stále jeden hráč chýbal, zaradili sme doň aj Lukáša Gálika. Chlapci potom vtipkovali, že „Galo“ má mamu z Východu a že Slovensko sa končí už pri Žiline,“ usmieval sa tridsaťročný tréner.

V druhej fáze stretnutia nastúpil najsilnejší výber, proti ostatným hráčom. „V porovnaní so zostavami počas jesennej súťaže sme do silnejšieho tímu zaradili Sluijtera, Depetrisa, Báeza, Reeho, Šebeka a Dalibora Rožníka,“ čítal zo zápisu modelového stretnutia Stano. S výsledkom ani ďalšími štatistickými údajmi si ale úplne istý nebol. „Konečné skóre? Ani neviem, asi 2:0. Ale to nebolo vôbec dôležité. Cieľom súčasných tréningov je zakomponovanie moderných futbalových prvkov do nášho prejavu. Hráčov nabádame, aby hrali na čo najnižší počet dotykov. V defenzívnej činnosti nacvičujeme aktívny presing. Vytvárame tlak na súpera, čo by nám malo pomôcť dostať s k lopte,“ vysvetlil poslanie tréningov Martin Stano.

Autor: MS
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa