Zápasy - archiv 13.7.2012

Na úvod sezóny sme Nitre nadelili päťku

AS Trenčín - FC Nitra 5:0 (1:0)

V úvodnom zápase nového ročníka Corgoň ligy sme zdolali FC Nitra vysoko 5:0 (1:0). Štyri góly zaznamenal kanonier David Depetris a jeden pridal Samuel Štefánik.

V 4. min zabojoval na hranici šestnástky o loptu Depetris, no lopta napokon letela tesne mimo brány. O chvíľu neskôr unikol Holúbek, no Depetris prízemný center minul. V 13. min prihral zle Kleščík, ale Šimonek nezužitkoval črtajúcu sa šancu. V polovici prvého polčasu unikol Cleber, no Volešák jeho strelu bravúrne zneškodnil. V nasledujúcich minútach niekoľkokrát pohrozili hostia, ale gól z toho nebol. V 37. min Baéz skvele vysunul Holúbka, ten loptu potiahol a naservíroval ju priamo pred Depetrisa, ktorý otvoril skóre zápasu. Pri tejto situácii sa zranil brankár hostí Hroššo a do bránky nastúpil Chudý. V závere prvého polčasu vystrelil z pravej strany Štefánik, ale lopta preletela tesne vedľa žrde. Nepresne mieril aj v poslednej minúte prvej časti stretnutia. 

Hneď v úvodnej minúte druhého polčasu zahral Štefánik priamy kop priamo na nohu Depetrisa, ale lopta neletela medzi žrde. Už o chvíľu neskôr Baéz síce minul, no Depetris stál na správnom mieste a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. Z dobrých štyridsiatich metrov vystrašil Chudého strelou Mazan. Úvod druhého polčasu bol pod kontrolou AS a až do konca zápasu sa hralo podľa našich nôt. V 63. min prekvapil striedajúceho brankára hostí Štefánik. Strela mala síce svoju razanciu, ale v sieti skončila na prekvapenie všetkých, keď Chudému prepadla cez ruky. Práve tento gól akoby priniesol signál na ďalšiu várku. V rozpätí piatich minút naviazal na zásah Štefánika dvoma gólmi Depetris - 5:0. V 82. min odmietol gól po skvelej prihrávke Mazana nabiehajúci Holúbek. V 87. min vyhlavičkoval loptu na čiare po rohu Mondek.

AS Trenčín - FC Nitra 5:0 (1:0)

Góly: 37., 47., 65. a 68. Depetris, 63. Štefánik

Žlté karty: 34. Baéz - 8. Szabó, 34. Soumah, 90. Kolmokov

Domáci: Volešák - Mondek, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz (72. Lobotka) - Mazan (82. Morong), Díaz, Štefánik, Holúbek - Depetris (84. Malec)

Hostia: Hroššo (39. Chudý) - Zelenický (57. Kroupa), Harbuľák, Kolmokov, Mičic - Boszorád, Kotora, Szabó, Cleber (52. Ivančík) - Šimonek, Soumah

Rozhodovali: Sedlák - Tomčík, Kuba

Divákov: 1714

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Tento zápas pre nás určite nemal byť ľahký, takže nás teší, že mužstvo podalo kvalitný výkon. Hráči pracovali predovšetkým tímovo, navyše boli dostatočne efektívni v premieňaní šancí, takže sme dokázali zvíťaziť výrazným rozdielom. Súťaž sa však ešte len začína, takže musíme v našej poctivej práci pokračovať aj naďalej. Mrzí ma vážne zranenie súperovho brankára a želám mu skoré uzdravenie."

Ladislav Jurkemik (tréner Nitry): "Ťažko sa mi vyjadruje k takémuto zápasu, ktorý sme vysoko prehrali a navyše sme stratili brankára. Hroššo musel odstúpiť pre zlomeninu nohy. Stretnutie sme začali dobre, v prvej polhodine sme mali dve vyložené šance, po našej chybe sme však dostali gól a hoci sme si v druhom polčase trúfali vyrovnať, prišli ďalšie naše individuálne chyby, ktoré domáci vysokou efektivitou trestali a v ďalšom priebehu duelu už dominovali. Výsledok je však pre nás veľmi krutý, pretože najmä v prvom polčase sme hrali celkom dobre."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa