Zápasy - archiv 31.3.2013

Po domácom víťazstve nad Nitrou stále na druhej priečke

AS Trenčín - FC Nitra 3:0 (2:0)

Zverenci trénera Adriána Guľu ťahajú sériu piatich zápasov bez prehry. V sobotu zdolali na domácom trávniku Nitru 3:0 (2:0), keď o góly sa postarali František Kubík, Daniel Bednárik a Stanislav Lobotka.

Úvodných dvadsať minút bolo z oboch strán veľmi opatrných. Obaja súperi sa nedostávali ani do náznaku gólových príležitostí. V polovici prvého polčasu však Štefánik vysunul Adiho, ten sa neulakomil na strelu a loptu posunul Kubíkovi. Jeden z najnebezpečnejších hráčov ligy okolo brankára Nitry pohodlne skóroval – 1:0. Následne to z diaľky vyskúšal Štefánik, no strela letela mimo žrdí. O pár minút neskôr si loptu v pokutovom území spracoval Báez, ale strelu z jedenástich metrov poslal vysoko nad bránu. V 38. min poslal krížnu hlavičku mimo pravej žrde Báez a v tom istom čase mierila do rovnakého priestoru aj strela Kubíka. V poslednej minúte prvého polčasu sme kopali rohový kop. Odrazená lopta sa vrátila do pokutového územia k Bednárikovi a ten prehodil súperovho brankára – 2:0.

Hneď v úvode druhého polčasu Štefánik vysunul Kubíka. Toho v pokutovom území zrazil brankár Chudý a Lobotka z pokutového kopu upravil na rozdiel troch gólov. V 66. min sa po rohovom kope dostal k zakončeniu hlavou Bednárik, no druhý gól nepridal. V 75. min sa do úniku dostal hosťujúci Cleber, ale mieril mimo Volešákovej brány. V 78. min vyslal jedovatú strelu nad hornú žrď William. Hneď nato mieril ľavačkou pod brvno Holúbek, ale Chudý vyškriabal jeho strelu na roh. Následne nenamieril presne Mazan, keď sa akoby zľakol vybiehajúceho brankári Nitry. V 84. min chýbal Williamovi iba krok k prihrávke od Čögleya a tak sa skóre stretnutia už nezmenilo.

AS Trenčín - FC Nitra 3:0 (2:0)

Góly: 26. Kubík, 45. Bednárik, 52. Lobotka (11 m)

Žlté karty: 51. Chudý

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Bednárik, Mazáň - Báez - Holúbek, Lobotka, Štefánik (73. Mazan), Kubík (83. Frimmel) - Adi (70. William)

Hostia: Chudý - Cicman, Kaspřák, Kolmokov, Mičic - Šimončič – Kutra (83. Turčák), Gajdoš (57. Benčík), Jackuliak (37. Šmehyl), Cleber - Tawamba

Rozhodovali: Smolák – Somoláni, Hrčka

Divákov: 2132

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Moji zverenci predviedli mimoriadne disciplinovaný a koncentrovaný výkon, prakticky počas celého zápasu na ihrisku dominovali. Trpezlivou kombinačnou hrou sme sa dostávali do šancí, viaceré z nich sme dokázali premeniť. Som spokojný aj s aktívnym napádaním. Potrebujeme takýmto spôsobom pracovať naďalej, aby sme boli stále úspešnejší."

Jozef Vukušič (tréner Nitry): "Trenčín hral presne to, čo sme od neho očakávali. Boli sme na to pripravení, lenže realizácia na ihrisku nebola taká, akú sme si predstavovali. Najmä v prvom polčase sme nevyhrávali osobné súboje, čo bolo rozhodujúce pre vývoj zápasu. V druhom polčase sme sa trochu zlepšili a dokázali sme sa dostávať do brejkových situácií, tie sme však nepremieňali a podľa toho vyzerá konečný výsledok. Prehrali sme zaslúžene, úvod jarnej časti máme katastrofálny. Musíme sa preto dobre pripraviť na nasledujúce zápasy a pokúsiť sa zvrátiť našu nelichotivú situáciu v boji o záchranu."

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa