Zápasy - archiv 1.8.2013

Po kvalitnom výkone prehra s Giurgiu

AS Trenčín - Astra Giurgiu 1:3 (0:1)

Zverenci trénera Ľuboša Nosického prehrali v prvom zápase tretieho predkola Európskej ligy UEFA proti FC Astra Giurgu 1:3 (0:1). Jediný náš gól zaznamenal Jakub Holúbek.

V úvode stretnutia sme si po centri Čögleya vytvorili tlak v pokutovom území súpera, ale napokon z toho bol iba rohový kop. V 8. min si ale nerozumeli Ramón s Volešákom a Budescu už nemal problém, aby poslal loptu z dvadsiatichpiatich metrov do prázdnej brány. Na opačnej strane hlavičkoval po rohu nebezpečne William. Lopta však minula bránu. Po štvrťhodine hry sa ocitol v gólovej pozícii Mazáň, no center Mondeka neposlal do siete. Po rohu pohrozil aj Ramón. Z ťažkej pozície mieril nad bránu. V 33. min chytil Lung gólovú strelu Adiho. Volešák si musel poradiť s ojedinelou, ale nebezpečnou strelou Matela spoza pokutového územia. 

V úvode druhého polčasu po strele Fataia uplatnil svoj dôraz Tembo a napriek dobrému zákroku Volešáka dal druhý gól. Už v 51. min unikol všetkým Fatai a krížnou strelou upravil na 3:0. Williamovu strelu spoza šestnástky zneškodnil Lung. V 59. min Štefánik pohladil spoza šestnástky brvno súperovej bránky. Zápas sme napriek trojgólovej strate nezabalili. Z obliehania súperovho pokutového územia však gól dlho nepadol. V 79. min uvoľnil William v strede pokutového územia Štefánika, ale jeho strelu skorým vybehnutím zmaril brankár Giurgiu. V 82. min vybojoval loptu striedajúci Malec a Holúbek sám pred Lungom nezaváhal - 1:3. V závere stretnutia neuspel po krížnej strele Čögley a do Rumunska cestujeme s dvojgólovým mankom.

AS Trenčín - Astra Giurgiu 1:3 (0:1)

Góly: 82. Holúbek - 8. Budescu, 49. Tembo, 51. Fatai

Žlté karty: 27. Baéz, 68. Bariš, 88. Ramón - 25. Cristescu, 61. Matel

Červené karty: 90. Bariš po druhej ŽK

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Baéz (60. Bariš) - Mondek (79. Frimmel), William, Štefánik, Holúbek - Adi (81. Malec)

Hostia: Lung - Matel, Gaman, Ben Youssef, Júnior Morais - Seto, Cristescu (87. Barboianu) - Tembo, Budescu, William Amorim (63. Enache) - Fatai (78. Ivanovski)

Rozhodovali: Dingert - Schiffer, Petersen (všetci Nem.)

Divákov: 4271

Povedali po zápase:
Ľuboš Nosický (tréner Trenčína): "Snažili sme sa svojím štýlom zdolať súpera, ale, žiaľ, nepodarilo sa nám to. Chceli sme si udržať čisté konto, ale ani v tom sme neboli úspešní. Sme smutní z výsledku. Odmenou pre nás všetkých bolo vytlieskanie hráčov napriek dvojgólovej prehre. Za podporu patrí fanúšikom veľká vďaka. V odvete sa pokúsime uhrať čo najlepší výsledok."

Mihai Teja (asistent trénera Astry Giurgiu): "Sme skutočne šťastní, že sme vyhrali na pôde kvalitného súpera. Výsledok ma potešil, ale v odvete musíme byť opatrní. Z oboch strán to bol kvalitný zápas. Mojim hráčom by som chcel pogratulovať k dobrému výsledku. Napriek tomu, odveta je stále otvorená."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa