Aktuality - archiv 28.6.2008

V kvalitnom zápase bezgólová remíza

Po čistom konte v Zlatých Moravciach Dalibor Rožník neinkasoval ani proti Mladej Boleslavi.

Prvé z dvoch stretnutí v Nymburku majú futbalisti AS zdarne za sebou. V zostave absentoval Csaba Horváth. Kapitána vyradila nepríjemná črevná viróza. Na súpiske chýbal aj Boris Godál. Defenzívny hráč sa zranil ešte počas zápasu v Zlatých Moravciach a na český tréningový kemp ani necestoval.

AS Trenčín – FK Mladá Boleslav 0:0

Zostava AS: D. Rožník – Gergel, Szórád, Peciar, Kasálek – Hlohovský (Čögley), Knapp, Lukšík, Chanti (Marček) – Depetris (Šebek, Ekhardt), Križko (Olej)

Slovenskočeská konfrontácia priniesla zaujímavý súboj. Už v 5. min našiel Papadopulos prihrávkou Kyselu, ten ale na obrancoch AS stroskotal. Pri neúčasti Horvátha sa presunul do stredu defenzívy Peciar a na ľavej strane operoval Kasálek.

Po úvodnej príležitosti zápasu prevzali iniciatívu Trenčania. Filip Hlohovský posielal do ohňa nebezpečné lopty zo štandardných situácií. Pozornosť pútal najmä jeho roh, ktorým našiel Szóráda. Letná posila však bránu minula. Vzápätí nastala veľmi podobná situácia. Rohový kop Lukšíka doletel až k voľnému Szórádovi, jeho volej ale opäť minul svoj cieľ.

Po polhodine hry sa lopta čoraz častejšie sťahovala na kopačky českého tímu. V 30. min skúsil pozornosť Rožníka z dvadsiatich metrov Papadopulos. O dve minútky neskôr vystrašil gólmana AS nepríjemnou „malou“ domou Szórád, lopta našťastie mierila mimo brány. Nasledovala séria nebezpečných rohov Mladej Boleslavi, ale bez ujmy na skóre. Viaceré dobré pokusy účastníka Gambrinus ligy Rožník zlikvidoval.

Po zmene strán poslal Pavel Hapal na ihrisko deväť nových hráčov. Aktivitou hýril najmä Slovák Opiela. Bývalý hráč Baníka Ostrava sa najskôr sám pokúsil o streľbu a neskôr šikovnou narážačkou vystavil do príležitosti Sedláčka, ten netrafil. Sedláček vyskúšal Rožníka aj v 70. min, devätnásťročný brankár strelu zblízka kryl.

Najväčšiu šancu stretnutia priniesla 80. min. Po rohovom kope sa dostal k lopte Marček. Dobrou strelou spoza šestnástky však trafil iba brvno Kubáskovej brány. V závere sa na dostrel dostal ešte Opiela, ale Rožník chytal výborne a od silného súpera gól nedostal.

Autor: ms
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa