ASTV 7.1.2016

Odštartovala príprava na jarnú časť ligy

Zverenci trénera Martina Ševelu odštartovali vo štvrtok predpoludním prípravu na jarnú časť sezóny. Realizačnému tímu sa hlásilo 32 futbalistov. Chýbal iba čínsky stredopoliar Cchung-Jao Jin, ktorý sa do tréningového procesu zapojí do konca tohto týždňa. Z jesenného kádra nechýbal nikto. Zmena nastala v zložení realizačného tímu. Ivan Vrabec skončil v pozícii asistenta trénera a jeho miesto zaujal tréner našej devätnástky Norbert Guľa (viac informácií prinesieme neskôr).

Počas prípravného obdobia odohráme jedenásť stretnutí. Štyri v domácom prostredí na Sihoti, rovnaký počet počas sústredenia v Turecku (30. januára – 10. februára) a tri v rámci tréningového kempu v Nymburku (16. – 20. januára). Najmä počas sústredení sa stretneme s kvalitnými súpermi, keď postupne to budú Mladá Boleslav, Sparta Praha, Volyň Luck, Pogoň Štetín, Steaua Bukurešť a NK Maribor.

V kabíne prvého mužstva sa v tomto období tradične objavujú nové tváre. Do prípravy s mužstvom sa zapojila trojica dorastencov – Matúš Kochan, Erik Mikeš a Róbert Tóth. Z treťoligovej Nemšovej trénujú s „áčkom“ Michal Ranko, Dávid Richtárech a Martin Vlček. Všetci traja prešli mládežníckymi tímami AS Trenčín a táto príprava nie je pre nich premiérovou. Celkom novými tvárami sú osemnásťročný obranca Matúš Kuník z FC Nitra a brazílsky stopér Rafael Martins Vieira da Silva. Obaja sú v klube na skúške.

„Musíme sa dobre pripraviť na to, čo nás čaká. Verím, že chlapci počas voľna nezaháľali. Dostali individuálne tréningové plány. Hneď úvod prípravy ukáže, či ich dodržali,“ povedal na úvod s ľahkým úsmevom tréner Martin Ševela a pokračoval: „Na úvodnom tréningu nás bola skutočne veľa. Chlapcom som povedal, že každý z nich má šancu vybojovať si miesto v mužstve. Rozhodovať bude iba kvalita. Po trojdňovom vstupe ideme do toho od budúceho týždňa naplno. V prípravnom období sme chceli hrať so silnými súpermi. V tomto ohľade sme spokojní. Skúsenosti nám ukázali, že iba ťažké zápasy nás môžu posúvať. Môže sa stať, že príde nejaké zaucho, no treba sa poučiť a ísť ďalej. Príprava štartuje. Pre toho, kto pracoval, bude určite v pohode. Dôležité je, aby chalani boli zdraví.“

Brankári: Igor Šemrinec, Adrián Chovan, Matej Vozár
Obrancovia: Peter Kleščík, Milan Rundič, James Lawrence, Lukáš Skovajsa, Martin Šulek, Kingsley Madu, Christopher Udeh, Tomáš Šalata, Michal Ranko (Nemšová), Matúš Kuník (skúška), Rafael Martins Vieira da Silva (na skúške)
Stredopoliari: Matúš Opatovský, Matúš Bero, Ibrahim Rabiu, Ryan Koolwijk, Jakub Holúbek, Denis Jančo, Cchung-Jao Jin (do prípravy sa zapojí koncom týždňa, Nemšová/dorast), Damián Bariš (návrat z hosťovania v Skalici), Patrik Kochan (z dorastu), Róbert Tóth (z dorastu), Dávid Richtárech (Nemšová)
Útočníci: Gino van Kessel, Dávid Guba, Wesley Moraes Ferreira Da Silva, Aliko Bala, Mitchell Schet, Samuel Kalu, Erik Mikeš (z dorastu), Martin Vlček (Nemšová)

Program prípravy na jarnú časť sezóny
14. januára: AS Trenčín – Spartak Myjava (11.00/13.00 h, Trenčín)
17. januára: FK Mladá Boleslav – AS Trenčín (Nymburk)
20. januára: Sparta Praha – AS Trenčín (11.00/13.00 h, Praha/Strahov)
23. januára: AS Trenčín – 1. FC Slovácko (Trenčín)
31. januára: FC Volyň Luck – AS Trenčín (Turecko)
3. februára: Pogoň Štetín – AS Trenčín (Turecko, Zimná liga)
6. februára: Steaua Bukurešť – AS Trenčín (Turecko)
9. februára: NK Maribor – AS Trenčín (Turecko, Zimná liga)
20. februára: AS Trenčín – 1. SC Znojmo (Trenčín)

Fotogaléria

               
 
Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa