Aktuálne 3.6.2016

Roman Hodál otvára dvere dvanásteho brankárskeho kempu

Dvere už dvanásteho futbalového kempu otvára v úvode prázdnin Brankárska akadémia Romana Hodála. Futbalová škola zameraná na brankárov sa uskutoční 5. až 10. júla priamo v Trenčíne. Termín uzávierky prihlášok je 15. júna.

„Mladí brankári si nachádzajú cestu do našej akadémie, čo je to najväčšie ocenenie našej práce,“ povedal šéftréner brankárov AS Trenčín a tréner reprezentácie Slovenska do devätnásť rokov Roman Hodál. Šesťdňový tréningový tábor je určený pre nádejných gólmanov od osem do sedemnásť rokov (ročníky narodenia 1999 – 2008).

„Príprava mladých brankárov sa neustále zlepšuje a my nemôže zaspať posun vo vývoji trendov. Podstatná je nielen špecializácia, ale aj stále dôležitejšia individuálna príprava. Venujeme sa začínajúcim i pokročilým brankárom,“ povedal Hodál na margo kempu, ktorý sa zameria nielen na tréning na ihrisku. Pripravené sú aj teoretické vstupy, videoprojekcia a lekcie o životospráve.

V minulosti navštívili kemp Dušan Perniš, Tomáš Lovásik, Igor Šemrinec, Miloš Volešák alebo Tomáš Belic. Kvalitu školy potvrdzujú aj reprezentačné nominácie odchovancov AS Trenčín. Do mládežníckych tímov Slovenska sa v poslednej dobe dostali Samuel Vavrúš, Samuel Švajka a Denis Chudý. Brankárskou jednotkou v tíme do 21 rokov je Adrián Chovan.

Dnešní moderní brankári sú nútení hrať stále viac a viac nohou. Stáva sa z nich „tretí“ stopér a veľmi dôležitá súčasť pri zakladaní útokov. Musia dať hre myšlienku a nielen posunúť loptu. „Najdôležitejšia je všestrannosť. Súčasný kvalitný brankár musí byť odolný nielen fyzicky, ale i psychicky. Mentálna príprava je kľúčová. Moderný brankársky štýl je zameraný na hru nohou,“ dodal na záver Roman Hodál, ktorý čerpá aj zo spolupráce s ikonami tohto remesla ako sú Stanislav Machač a holandská legenda Piet Schrijvers.

Prihlášky a informácie o kempe môžete zasielať a žiadať na adrese romanhodal@gmail.com.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Fanúšikovia 14.4.2024

Fanúšikovia | Po vysokom víťazstve opäť na domácej pôde, vstupenky na Košice v predaji

V šiestom kole nadstavbovej časti Niké ligy sa...

ASTV 14.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Vion Zlaté Moravce

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC ViOn Zlaté...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa