Aktuality - archiv 10.4.2009

Druhopolčasový uragán zmietol Podbrezovú

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 4:0 (0:0).

AS Trenčín zvíťazil v dôležitom stretnutí v boji o návrat do najvyššej súťaže nad konkurenčným ŽP Šport Podbrezová vysoko 4:0 (0:0). Skóre načal David Depetris, ku ktorému sa následne pridali Filip Hlohovský a dvoma gólmi v závere stretnutia aj Sebastian Ereros. Skúsený argentínsky zakončovateľ nastúpil až na záverečných desať minút.

V úvode stretnutia sa do odrazenej lopty oprel Knapp, ale jeho strela spoza hranice pokutového územia hosťujúceho brankára nevystrašila. Nasledujúce minúty sa hra odohrávala najmä v strede poľa a pripomínala skôr šachovú partiu. Podbrezová pozorne bránila a Trenčín sa snažil hrať bez chýb, aby neponúkol súperovi šancu na kontry. Po úvodnej dvadsaťminútovke sa domáci začali predsa len viac tlačili do súperovej šestnátky a prišli aj šance. V 22. min poslal loptu tesne vedľa Ševela. O pár okamihov neskôr mieril z diaľky Hlohovský rovnako mimo. V 37. min najaktívnejší z Podbrezovčanov Chomistek mieril z ľavej strany mimo. Päťminút pred koncom prvého polčasu namieril spoza pokutového územia Gergel, ale loptu zastavil pri ľavej žrdi brankár Hanák. V 43. min prišla najväčšia šanca Trenčanov v prvom polčase. Hlohovského prihrávku poslal oblúčikom ponad hosťujúceho gólmana Križko, ale lopta skončila na hornej žrdi. V poslednej minúte sa po nedorozumení obrany AS ocitol sám pred Volešákom hosťujúci Šulek, ale minul.

Trenčania hneď v úvode druhého polčasu prejavili väčšiu túžbu po víťazstve. V 55. min vyskočil najvyššie na centrovanú loptu Križko a tá po jeho hlavičke skončila v sieti. Rozhodca však gól pre postavenie mimo hry neuznal. Už o tri minúty neskôr našiel Hlohovský na hranici šestnástky Depetrisa, argentínsky kanonier sa uvoľnil a krížnou strelou otvoril skóre stretnutia. O dve minúty neskôr si hľadal priestor aktívny Hlohovský, ale jeho akciu prerušil faul. V 74. min unikal po pravej strane opäť mladý útočník Trenčína, v pokutovom území urobil obrancovi kľučku, ale jeho strelu zblokovali ďalší hráči súpera. O niečo neskôr rozbehol najkrajšiu akciu zápasu Knapp. Na krídle našiel Hlohovského, ktorý loptu predĺžil na Lukšíka. Ten mu ju pätičkou vrátil do rozvrátenej obrany a mladý strelec nezadržateľne zvýšil na rozdiel dvoch gólov – 2:0. na posledných desať minút sa na ihrisko dostal aj Ereros a v priebehu 87. a 89. minúty dvakrát trafil do čierneho. Najskôr zamotal hlavu celej obrane súpera a následne zakončil ukážkovo brejkovú akciu.

AS Trenčín - ŽP Šport Podbrezová 4:0 (0:0)

Góly: 58. Depetris, 78. Hlohovský, 87. a 89. Ereros

Žlté karty: 41. Gergel, 59. Depetris, 64. Ševela, 70. Hlohovský, 75. Knapp - 19. Gajdošík, 33. Gottwald, 54. M. Turňa

Domáci: Volešák – Godál, Križko, Ševela, Kleščík – Gergel, Knapp, Lukšík, Kubík (42. Čirik) – Depetris (80. Ereros), Hlohovský (90. Bubenko)

Hostia: Hanák – Snitka, Gajdošík, Kostelný, Savič – Turňa, Svintek (55. Kožička), Šulek (65. Pich), Chomistek – Gottwald, Kiška (71. I. Bartoš)

Rozhodovali: Leško - E. Weiss, D. Hrčka

Divákov: 1721

foto: Martin Blažek

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa