Aktuality - archiv 19.10.2009

Trenčania skončili v Slovenskom pohári po krutej prehre

Artmedia Petržalka - AS Trenčín 4:0 (0:0).

Trenčianska pohárová púť sa skončila. Futbalisti AS nastúpili v Senci proti petržalskej Artmedii bez zranených Borisa Godála a Petra Čögleya, pre červenú kartu v uplynulom ligovom kole pauzoval aj Gergel. Corgoňligový tím vyhral jednoznačne 4:0 (0:0), hoci definitívne rozhodol až v záverečnej desaťminútovke.

Prvý polčas priniesol solídny futbal. Postarali sa o to obaja súperi. Už v 8. min sa zastreľoval domáci Majtán, Volešák vyrazil na roh. Na opačnej strane bol aktívny Salinas. V 12. min pretlačil loptu do pokutového územia na Depetrisa, ten ale mieril vedľa. V rušnom stretnutí na seba upozornil v 17. min F. Kiss páliaci z hranice pokutového územia vedľa bránky. V 25. min Trenčania predviedli moderný rýchly prechod do útoku. Po Volešákovom výkope si vymenili loptu Hlohovský s Depetrisom, Argentínčanova koncovka bola však nedôrazná a nepresná. Sedlák odpovedal odvážnym vniknutím do šestnástky, Volešáka ale neprekvapil. V 42. min sa z hranice pokutového územia napriahol Guedé, jeho strela zatriasla brvnom brány AS. V záverečných okamihoch prvého polčasu sa po bežnom kontakte Peciara s Majtánom ozval nečakaný hvizd hlavného rozhodcu Vnuka. Na obrovské prekvapenie sa v jeho ruke zjavila žltá karta pre Peciara a keďže bola pre stopéra AS už druhou, musel sa pobrať predčasne do kabíny. Tento šokujúci verdikt výrazne ovplyvnil vývoj stretnutia a prudko znížil jeho dovtedajšiu kvalitu.

Tréneri AS zareagovali na vylúčenie stredného obrancu nasadením Kleščíka, ktorému uvoľnil miesto Hlohovský. Napriek početnej nevýhode ale futbalisti AS neskladali zbrane a s favorizovaným súperom hrali naďalej vyrovnanú partiu. Nezlomilo ich zranenie jedného z najnebezpečnejších hráčov Salinasa (52. min), ani Majtánov gól neskôr. K sympatickému prejavu AS prispel niekoľkými úspešnými zákrokmi Volešák. V 73. min rozohral Horváth rohový kop, Ševela naservíroval loptu Kubíkovi, ale striedajúci hráč, stojaci proti húštine tiel domácich obrancov, presilu súpera neprestrelil. V záverečnej štvrťhodine zápasu začali obrátky Artmedie narastať. Najskôr na seba dvakrát upozornil Tomčák, z jeho pokusov ale nič nebolo. Presnejšiu koncovku mal v 83. min Burza - krížnou strelou zvýšil náskok Petržalky na 2:0. O tri minúty neskôr pridal tretí zásah corgoňligistu Hodek a skóre uzavrel v 88. min Tomčák. Trenčín podľahol Artmedii vysoko 0:4 a s pohárom sa rozlúčil.

Artmedia Petržalka – AS Trenčín 4:0 (0:0)

Góly: 56. Majtán, 83. Burza, 87. Hodek, 89. M. Tomčák

Žlté karty: 15. P. Fieber ml., 56. Majtán - 31. Peciar, 56. Báez, 59. Depetris

Červené karty: 45. Peciar (Trenčín) po druhej ŽK

Domáci: D. Kiss - M. Moravčík, Šedivý, Staško, Stranianek - F. Kiss, Guéde (76. Čikoš), P. Sedlák, P. Fieber ml. (38. Tomčák) - Majtán (60. Burza), Hodek

Hostia: Volešák – Bizub, Ševela, Peciar, Valla – Mazán, Báez, V. Horváth, Salinas (52. Kubík) – Depetris (78. Adi), Hlohovsky (45. Kleščík)

Rozhodovali: Vnuk - Balko, Rendko

Divákov: 112

Autor: ms
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa