Komunita / CSR 13.10.2020

TiMS | AS Trenčín odštartoval projekt podpory prípraviek v regióne

Akadémie AS Trenčín – This is my sen Academy je vrcholom mládežníckej futbalovej pyramídy v našom regióne. Nádejným futbalistom dáva príležitosť rozvíjať svoj talent v špičkových podmienkach. Klub do tréningových plôch a zázemia akadémie investoval v posledných troch rokoch takmer dva milióny eur a ďalšie investície sa pripravujú.

Podporujeme rast futbalu v regióne - FK Beluša


„Ak chceme byť konkurencieschopní nielen v slovenských podmienkach, potrebujete pri dnešnom rýchlom rozvoji futbalu nielen kvalitnú infraštruktúru. Dôležité je aj silné futbalové podhubie. Aj preto vnímame našu zodpovednosť smerom k lokálnym klubom. V rámci možností sa snažíme byť nápomocní v ich rozvoji. Z tohto dôvodu sme pripravili projektom smerujúci k najmladším futbalistom v Trenčíne a okolí. Už teraz totiž musíme myslieť na to, aký bude futbal o desať rokov,“ povedal športový riaditeľ mládeže Marek Dobiáš (marek.dobias@astrencin.sk).

Súčasťou nového smerovania sú tréningy vedené našimi trénermi na ihriskách v blízkosti Trenčína. Doposiaľ sme navštívili Melčice-Lieskové, Belušu, Drietomu, Beckov a k ďalším mierime. Jedným z cieľom AS Trenčín je pomoc s metodikou tréningu.

„Chceme ukázať trénerom spôsob vedenia tréningu v našom klube. Aké zručnosti a v akom veku rozvíjame. Vďaka osobnému kontaktu chceme byť nápomocní vo všetkých smeroch. Radi ich navštívime v ich klube, alebo privítame u nás v priestoroch akadémie,“ povedal jeden z tvorcov myšlienky a šéftréner prípraviek v This is my sen Academy Miroslav Karas.

„Chceme, aby hráči dostali viac možností na kvalitný tréningový proces bez toho, aby boli vytrhnutí zo svojho klubu. Musia sa však kvalitatívne posúvať. Aj veľmi talentovaní chlapci môžu v tomto veku veľa stratiť. Ak by sa neskôr spoločne s rodičmi rozhodli, že chcú pokračovať v našej akadémii, budú oveľa lepšie pripravení,“ doplnil Karas.

V prvom rade ide o rozvoj technických zručností v kategóriách prípraviek. Hráči zostávajú vo svojich kluboch, ale majú možnosť zapojiť sa do prípravných zápasov, alebo raz za týždeň do tréningového procesu v AS Trenčín.

„Keď sa aktuálna situácia trochu upokojí, odštartujeme projekt otvorených tréningov na ihriskách našej akadémie. Bude to pre deti z prípraviek. Vždy v sobotu predpoludním. Chlapci a dievčatá si môžu vyskúšať niečo nové,“ pokračoval Karas.

AS Trenčín okrem podpory regiónu pristúpil k úpravám aj v tréningovom procese vo vlastnej akadémii. „V kategórii do šesť rokov, ktorú nazývame aj futbalovou škôlkou, zapájame do tréningu rodičov. Dôvodom je stále väčší počet štvorročných detí, ktoré k nám prichádzajú. Úloha rodičov je v prihrávaní a korekcii postavenia. V tomto veku sa buduje vzťah k futbalu, ktorý sa dá budovať aj cez naviazanosť na rodičov,“ povedal na záver šéftréner prípraviek.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa