esport 6.2.2021

eSports | Po druhý raz fortunaligový FIFA turnaj o charitatívnu výhru

Zástupcovia dvanástich klubov Fortuna ligy absolvujú v nedeľu turnaj eFortuna liga Challenge v hre FIFA 21. Turnajom vás prevedú Slavo Jurko a Tomáš Kotlárik.

Stream môžete sledovať na TwitchiFacebooku našej najvyššej futbalovej súťaže. Štart je naplánovaný na 15.00 h. Finále je na programe o 19.30 h. Farby AS Trenčín bude reprezentovať Jakub Kadák.

Víťazom minuloročnej jarnej edície eFortuna liga Challenge sa stal ružomberský stredopoliar Dalibor Takáč, ktorý prémiu vo výške 1500 eur venoval Centru sociálnych služieb Trojlístok v Ružomberku.

„Mali sme veľa pozitívnych ohlasov, preto sme sa rozhodli podobný koncept zopakovať. Nebolo jednoduché dať hráčov dokopy, keďže sú v plnej príprave. Navyše, počas tohto víkendu sa odohrali dohrávané zápasy jesennej časti Fortuna ligy,“ povedal zástupca Fortuna ligy Milan Ondruš.

Turnaj je spestrením ešportového ligového konceptu eFortuna liga, ktorý odštartoval v januári. V nedeľu si to však nerozdajú ešportovci. Ligový futbalisti na jeden deň odložia kopačky a vymenia ich za ovládače k PS4. „Pôjde opäť najmä o zábavu. Turnaj má však opäť sociálny rozmer. Víťaz získa finančnú prémiu, ktorú venuje neziskovej organizácii, nemocnici alebo jednotlivcovi,“ povedal Ondruš.

Každý hráč si vyberie svoj obľúbený svetový tím, za ktorého odohrá celý turnaj. Hráči sú rozdelení do štyroch skupín podľa reálneho postavenia svojho tímu v tabuľke Fortuna ligy. Do vyraďovacích bojov postupujú ďalej len víťazí skupín. Hrá sa v režime „kick-off overall 90“ vždy na jeden víťazný zápas.

Autor: astn, fl
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa