A-tím 24.11.2022

A-tím | Sedemnásťročný Murko s prvou zmluvou

Ďalším z množstva odchovancov akadémie AS Trenčín so zmluvou v prvom tíme je len sedemnásťročný Jakub Murko. Talentovaný ofenzívny hráč podpísal len pred pár dňami viacročný kontrakt.

„Som veľmi rád, že som zmluvu podpísal v tak mladom veku. Ešte radšej som, že to je v mojom materskom klube,“ povedal Jakub Murko.

Mladý zakončovateľ kraľoval v minulom ročníku tabuľke strelcov ligy mladšieho dorastu, keď nastrieľal obdivuhodných 29 gólov. Pušný prach mu nezvlhol ani po presune do ligy staršieho dorastu. V aktuálnej sezóne sa odohralo doposiaľ dvanásť kôl a Murko má na svojom konte desať zásahov.

„Uvedomujem si, že som iba na začiatku svojej cesty. Dostal som šancu, no to ešte nič neznamená. O všetkom rozhodne moja ďalšia práca. Viem, že to najťažšie ma ešte len čaká,“ pokračoval Murko.

Napriek veľmi mladému veku je s prichádzajúcim tlakom vyrovnaný. „S tlakom očakávaní žijem celý život. Nie je to len o góloch. Treba pracovať pre tím. Pripravovať šance. Viem, že ma čaká oveľa väčšia konkurencia než v mládežníckom futbale. Ak však chcem raz hrať veľký futbal, musím najskôr zvládnuť prvé kroky,“ povedal Murko, ktorý s úsmevom prezradil návod na presné zakončenie: „Neexistuje nejaký recept. Riešenia dávam rovno na ihrisku.“

Murko dnes pracuje pod vedením trénera Martina Fabuša, ktorý bol nielen dvakrát najlepším strelcom ligy, ale obliekol aj reprezentačný dres. „Je to pre mňa bonus. Ponúka mi rady na základe svojich skúseností a snaží sa mi pomôcť. Nie je to však len o ňom, ale o každom jednom, ktorý ma trénoval od mojich prvých rokov. Ak máte zlé návyky, ťažko sa vám napreduje,“ dodal na záver Murko.

Autor: astn
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa