Aktuálne 5.12.2022

Akadémia | Lobotka v hľadáčiku Realu Madrid, dobré meno AS robia aj ďalší

Stanislav Lobotka zažíva najlepšie obdobie vo svojej kariére. Odchovanec našej This is my sen Academy ťahá SSC Neapol na domácej, ale aj európskej scéne. Jeho výkony nenechali dlho čakať na odozvu a európskymi médiami sa prehnali správy o záujme Liverpoolu, Manchestru City a najmä Realu Madrid. Jeho cena by sa mala pohybovať okolo 60 miliónov eur.

Rodák spod Čákovho hradu je dnes jedným z najdôležitejších hráčov v zápisníku trénera „bieleho baletu“ Carla Ancelottiho. Real totiž hľadá nástupcu za Luku Modriča a Toniho Krossa. Podľa futbalových insiderov je pravdepodobnosť Lobotkovho letného prestupu veľmi vysoká. Potvrdzuje to aj fakt, že na pobreží Tyrrnenského mora sa už obzerajú po náhrade.

Hráč, ktorý dal meno našej akadémii, odohral počas jesene všetky zápasy Serie A a Ligy majstrov. Neapol dotiahol k postupu z prvého miesta do vyraďovacej časti najprestížnejšej európskej klubovej súťaže v spoločnosti Liverpoolu, Ajaxu a Rangers. V domácej súťaži má SSC po pätnástich zápasoch osembodový náskok pred druhým AC Miláno.

Skvelé meno robí klubu aj Matúš Bero. Na jeseň odohral všetkých štrnásť zápasov v drese holandského prvoligistu Vitessee Arnhem a dal tri góly. Tréner Phillip Cocu sa spolieha aj na jeho líderské schopnosti, keďže nosí kapitánsku pásku.

V Európe sa darí aj zahraničným hráčom, ktorí urobili práve v našom drese rozhodujúci prvý krok v profesionálnom futbale. Hoci neprešli priamo akadémiou, majú Trenčín vo svojom profesionálnom profile na prvom mieste. Aktuálny víťaz Francúzskeho pohára a nigérijský reprezentant Moses Simon dal na jeseň päť gólov v drese Nantes v Ligue 1. Osman Bukari pomohol Crvenej Zvezde štyrmi gólmi k priebežnej prvej priečke v srbskej lige s náskokom desiatich bodov na Partizan Belehrad. Jamajčan Leon Bailey má v anglickej Premier League v tomto ročníku 14 štartov, tri góly a dve prihrávky vo farbách Aston Villy.

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa