A-tím 7.12.2022

A-tím | Emeka podpísal novú viacročnú zmluvu

Chinonso Emeka podpísal nový kontrakt s AS Trenčín. Dvadsaťjedenročný nigérijský útočník prišiel z belgického KAA Gent už v lete, avšak zdravotné problémy a zranenie mu dlho nedovolili ukázať všetky prednosti. Štyri ligové štarty a dve pohárové vystúpenia v druhej polovice jesene však rozhodli o podpise novej dlhodobej zmluvy.

"Som veľmi šťastný, že klub prišiel tak skoro po podpise prvého kontraktu s ponukou dlhodobej zmluvy. Pre každého hráča je potešiteľné, keď cíti dôveru vo svoje schopnosti," povedal Emeka, ktorý sa zžil nielen s klubom. "Cítim sa tu ako doma. Všetci ma veľmi podporujú. Som presvedčený, že to je miesto, kde môžem výrazne napredovať."

Emeka inkasoval v závere jesene dve červené karty, o ktorých by sa dalo ešte veľa diskutovať. Mladý nigérijský talent však nehľadá výhovorky. "Vylúčenia ma dávali dole. Musel som sa s tým vyrovnať. Nikdy predtým sa mi to nestalo. Potrebujem sa ešte lepšie adaptovať na ligu. Už sa to nesmie opakovať. Stále však chcem hrať svoju hru a využívať danosti. Musím s nimi nakladať oveľa rozumnejšie."

S podpisom nového kontraktu prichádzajú výrazne vyššie očakávania. "Viem, že budem viac sledovaný. Treba robiť postupné kroky. Mojim prvým cieľom je zlepšenie konzistencie výkonov. Chcem ukázať, že si zaslúžim byť v AS Trenčín. Viem, že tímu môžem dať ešte oveľa viac. S pribúdajúcim časom budem lepší. Dostal som šancu a chcem ju využiť. Nechcem sklamať klub a fanúšikov," dodal Emeka.

Autor: astn
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa