Aktuality - archiv 7.7.2010

Kubík po stopách Horvátha do ADO Den Haag

František Kubík: „Na prvom tréningu som pozeral ako puk. V hľadisku bolo asi 3000 ľudí“

Stále iba dvadsaťjedenročný krídelník František Kubík odchádza na ročné hosťovanie do prvoligového holandského tímu ADO Den Haag. Nádejný ofenzívny hráč sa vydal po stopách Csabu Horvátha, ktorý v rovnakom tíme strávil uplynulé dva roky a odohral približne päťdesiat ligových stretnutí v Eredivisie. Po turnaji Breukelen Cup boli viacerí mladí Trenčania pod drobnohľadom zahraničných klubov. Kubík následne zamieril na skúšku do ADO, počas ktorej svojho nového zamestnávateľa presvedčil.

Odchovanec prievidzského futbalu už počas testov zažil pre futbalistu pôsobiaceho v domácich súťažiach veci nevídané. „Na prvom tréningu som pozeral ako puk. V hľadisku bolo asi 3000 ľudí, ktorí zahádzali ihrisko konfetami a na privítanie odpálili aj pyrotechniku. Dlhé minúty tlieskali a spievali chorále,“ povedal stále unesený mladý zakončovateľ.

Už pred skúškou pýtal o radu toho najpovolanejšieho – Csabu Horvátha. „Zaujímal som sa najmä na kolektív. Taktiež o to, či mám robiť niečo inak, než som bol zvyknutý na Slovensku. Odpoveď bola jasná. Mám byť sám sebou. Futbal viem hrať a Csaba skonštatoval, že podľa neho nebudem mať problémy. Je to pre mňa výzva. Cítim veľkú šancu.“

Kubík hrával v Trenčíne na hrote alebo kraji záložnej formácie. Hoci patril medzi opory mužstva, ani jeden z postov mu nebol šitý na mieru. „V Holandsku hrajú často v rozostavení 4-3-3 a práve to mi vyhovuje. Ľavá strane je dosť otvorená. Viem prebrať loptu do behu, čo je moja výhoda. Verím, že to zužitkujem,“ verí mladý futbalista a na záver dodáva: „Za Trenčínom mi bude ľúto a určite budem dlho spomínať v dobrom. Dostal som šancu hrávať v klube, ktorý išiel na postup. Bol som v kvalitnom tíme. Za rok a pol mi pomohol až do Holandska a to je veľké pozitívum. Uvidíme ako to celé dopadne. Možno o rok budem naspäť.“ My veríme, že rýchlonohý krídelník ukáže v kvalitnejšej súťaži naplno svoje prednosti.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa