ASTV 2.3.2023

Yem | Sme pripravení bojovať o body

Dvadsiatym druhým fortunaligovým kolom uzavrú naši futbalisti základnú časť najvyššej slovenskej súťaže. Na našom domácom štadióne Sihoť privítame FK Železiarne Podbrezová. Úvodný výkop stretnutia je naplánovaný na sobotu o 16.30h a jeho hlavným arbitrom bude Michal Očenáš.

Nováčik z Podbrezovej je príjemným prekvapením terajšieho ligového ročníka. Po dlhšom pôsobení v druhej najvyššej súťaži sa momentálne nachádza na štvrtej priečke Fortuna ligy. S 34 bodmi na konte má tak už istý postup do skupiny o titul. V 21 odohratých kolách zaznamenali Železiari deväť výhier, päť prehier a až sedem remíz. Zverenci trénera Romana Skuhravého na jar ešte neprehrali. V jarnej premiére si odniesli bod zo Zlatých Moraviec, následne doma porazili Žilinu a v poslednom domácom stretnutí remizovali s Michalovcami. Od úvodu jari tak nastrieľali päť gólov, pričom cez zimu im odišiel z kádra deväť gólový Moses David Cobnan.

Tím okolo kapitána Filipa Bainoviča sa pred posledným kolom základnej časti nachádza na desiatej priečke so ziskom 21 bodov. Bodové rozdiely v spodnej šestke sú minimálne a pred nadstavbou ich potrebujeme nazbierať čo najviac. S Podbrezovou sme sa v aktuálnom ligovom ročníku stretli raz, keď sme so Zelpo Arény odchádzali s prehrou 0:2. aj napriek nepriaznivému umiestneniu v tabuľke naše mužstvo neklesá na duchu. Skúsenosť z predošlých sezón vraví, že cesta do Európy môže viesť aj zo skupiny o záchranu. 

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa