Aktuality - archiv 9.10.2007

McDonald na hokeji

Britova premiéra na zimnom štadióne.

Utorkový hokejový duel Dukla Trenčín - Slovan Bratislava navštívila aj minidelegácia z futbalového AS. "Na hokeji som prvýkrát. Odborníkom je skôr Piet," usmieval sa pred stretnutím Rob McDonald ukazujúc prstom na bývalého brankára Holandska Schrijversa. Ten už niekoľko hokejových duelov zažil na vlastnej koži.

McDonald, sprevádzaný priateľkou Rosalinou, bol priamo v dianí premiérovo. "Ešte v Holandsku som sledoval niekoľko duelov v televízore. Hokej sa mi páči. Je to dynamická a tvrdá hra," vysvetľoval Brit označujúci športy ako golf alebo rybolov za totálnu nudu. Po stretnutí v sebe nezaprel trénerského ducha: "Dukla mala veľmi ťažkého súpera. Zaujal ma mohutný chlap s číslom 72 (Andrej Kollár, pozn. autora). Na jednej strane mal veľmi dobré veci, ale neraz sa prejavil aj netakticky. Asi najlepším hráčom zápasu bol brankár hostí (Sasu Hovi)." Činnosť gólmanov si pochopiteľne nenechal ujsť ani bývalý strážca futbalovej svätyne Oranjes: "Hosťujúci brankár chytal perfektne. Domácemu akoby chýbalo viac koncentrácie," vyčítal po zápase Miroslavovi Hálovi.

Oboch hostí stretnutia zaujala vynikajúca atmosféra. "Niečo podobné som na Slovensku zažil, keď sme hrali proti Trnave. Vtedy aj teraz vytvorili diváci úžasné športové prostredie," narážal na hluk vypredaného hľadiska zimného štadióna McDonald. Ťažko povedať, aká kulisa by zavládla na futbale, keby sa zverenci anglického trénera vyšplhali v tabuľke tak vysoko, ako to dokázali ich hokejoví kolegovia. Poriadne zaprášnú "cedulu" s veľavravným nápisom "VYPREDANÉ" by po mnohých rokoch museli možno hľadať aj v sklade odložených vecí na futbalovom štadióne.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa