Aktuality - archiv 22.7.2010

Mondek čakal na pozvánku, v príprave však prekvapil

Karol Mondek: „Urobím všetko preto, aby som sa dostal na ihrisko. Vďačný budem za každú minútu“

Jedným z príjemných prekvapení letnej prípravy prvého tímu AS Trenčín sa stal len devätnásťročný stredopoliar Karol Mondek. Nádejný odchovanec Blatnice, ktorý pred príchodom do mladšieho dorastu AS obliekal dres Martina, si nečakane rýchlo zvykol na seniorský futbal. „Je to rýchlejšie. V porovnaní s dorastom mám menej priestoru. Treba hrať z prvej. Pokiaľ sa dá, nebojím sa potiahnuť loptu do priestoru. Myslím si, že celkom rýchlo som sa aklimatizoval,“ potvrdil jeden z mladíkov v kabíne trenčianskeho „áčka“.

Už počas najbližšieho víkendu sa môže po prvý raz objaviť na prvoligovej súpiske. „Urobím všetko preto, aby som sa dostal na ihrisko. Vďačný budem za každú minútu,“ povedal nádejný stredopoliar. Po skončení štúdia na športovom gymnáziu mu vypršalo aj hosťovanie pod Čákovým hradom. Na rad prišli rokovania o prestupe. „Dosť dlho sa to ťahalo, ale napokon sa to vyriešilo. Som spokojný, že môžem pokračovať v AS,“ povedal na úvod Mondek.

V Trenčíne je už štyri roky. Zvykol si na mesto, pozná trénerov a zázemie klubu, má tu aj kamarátov. „V kútiku duše som veril, že dostanem šancu bojovať o miesto v ´áčku´. Nebolo to však ľahké čakanie. O zaradení do  prípravy som sa dozvedel až na poslednú chvíľu. O to väčšia však bola moja túžba presadiť sa,“ nechal sa počuť vekom ešte tínedžer.

Krajný stredopoliar má za sebou úspešné obdobie. Okrem miestenky v prvom tíme AS sa dostal aj na FTVŠ UK v Bratislave. „Rodičia chcú, aby som išiel študovať. Neviem však povedať, či to budem stíhať. Ja by som radšej futbal, no pravdou je aj to, že čokoľvek sa môže udiať. Vždy je lepšie mať zadné vrátka,“ povedal na záver s úsmevom možno budúci študent učiteľstva a trénerstva.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa