A-tím 20.9.2023

A-tím | Šuvalija novou tvárou v AS Trenčín

Novým hráčom v kabíne prvého mužstva AS Trenčín sa stal bosniansky futbalista Alden Šuvalija. Dvadsaťjedenročný stredný obranca podpísal s naším klubom viacročný kontrakt. "Veľmi sa teším, že môžem pôsobiť v Trenčíne. Už sa neviem dočkať prvého súťažného stretnutia," povedal po podpise zmluvy Šuvalija.

Takmer dvojmetrový stopér vyrastal v najlepšej bosenskej mládežníckej akadémií FK Sarajevo. Následnej jeho kroky mierili do Portugalska, kde pôsobil v juniorke tímu Vitória S.C. "Pôsobenie v Portugalsku mi dalo veľa. Ich mládežnícka súťaž je jedna z najlepších v Európe. Zopár tréningov som absolvoval aj s A-mužstvom, kde som mal možnosť zahrať si s Ricardom Quaresmom. Bola to pre mňa obrovská skúsenosť i zážitok."

Po štácii na Pyrenejskom polostrove prestúpil do českého 1.FC Slovácko. Odtiaľ však už počas prípravy putoval do najvyššej slovenskej súťaže. "V prípravnom zápase proti Zlatým Moravciam si ma všimol ich vtedajší tréner Ján Kocian. Chcel mi dať viac príležitostí a preto som kývol na ponuku ViOnu." V drese klubu od rieky Žitavy sa stal pevnou súčasťou základnej zostavy. V náročnej sezóne si pripísal 24 ligových štartov, v ktorých vsietil jeden gól.

Po návrate z hosťovania sa v tíme z Uherského Hradišťa rozhodol skončiť. Do AS Trenčín prichádza ako voľný hráč. "Trenčín mi bol sympatický už počas pôsobenia vo ViOne. Snaží sa pracovať s mladými hráčmi a neštíti sa im dať príležitosť. Našiel som tu výbornú partiu," vyjadril sa urastený Bosniak a pokračoval: "V Trenčíne sa hrá moderný futbal. Tím má tie najvyššie ambície a ja dúfam, že zažijeme úspešnú sezónu. Chcem sa o to pričiniť i svojím dielom." 

Šuvalija má šancu nadviazať na úspešnú anabázu hráčov z Bosny a Hercegoviny v našom klube. Haris Hajradinovič a Hamza Čatakovič zanechali v histórií klubu nezmazateľnú stopu. "Samozrejme, viem, že tu pôsobil Hamza. Doteraz sledujem môj materský tím FK Sarajevo, kde momentálne hrá. Verím, že moje pôsobenie môže byť ešte úspešnejšie. Som pripravený naplniť zvýšené očakávania. Hlavu mám čistú a veľmi sa teším na nové výzvy," dodal s úsmevom Šuvalija.

Autor: astn
Rozpis zápasov
0:4 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
18:00 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 30. kolo, 4.5.2024
AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti MFK Skalica (4:0).

A-tím 28.4.2024

Skovajsa | Bol to kvalitný tímový výkon

V zápase proti MFK Skalica sa až dvakrát presadili naši obrancovia. Po otváracom góle Samuela...

A-tím 28.4.2024

Kozlovský | Naše šance sme konečne premenili

Naše mužstvo po prvýkrát v aktuálnej sezóne zdolalo tím zo Záhoria MFK Skalica. Najväčšiu...

ASTV 28.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti MFK Skalica

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa