Aktuality - archiv 12.10.2007

Štvorlístok ex-Trenčanov pri výhre nad San Marínom

Góly Škrtela a Hološka proti San Marínu (7:0).

Slovenská reprezentácia rozdrvila slabučké San Maríno vysoko 7:0. Kvalifikačný duel si nenechala ujsť ani skupinka priaznivcov AS. V Dubnici sledovali aj výkony štvorlístka v minulosti obliekajúceho trenčianske farby.

Vo výbornom svetele sa prezentoval Martin Škrteľ. Po výpadku spôsobenom zranením hlavy sa skalopevný stopérsky val dostáva do parádnej fazóny. Nešťastní zverenci Giampaola Mazzu ho v defenzívnej činnosti príliš nevyskúšali a tak so rodák z Ráztočna neraz vydával na odvážne výlety do súperovej 16-tky. Jeho gólová chvíľa prišla na začiatku druhého polčasu - v 52. min zvyšoval už na 4:0.

O dve minúty neskôr sa do listiny strelcov zapísal aj jeho bývalý spolužiak z trenčianskeho športového gymnázia Filip Hološko. Po jeho zásahu vyťahoval skormútený Valentini loptu zo svojej siete už piatykrát.

Brankár Kamil Čontofalský veľa práce nemal. Ktovie. Ak by mal kapitán tímu v bráne Šport Arénu, možno by si ju počas stretnutia v pohode stihol prečítať.

Proti San Marínu sa dočkal veľkej chvíle Blažej Vaščák. Presne po hodine hry ukázal na náhradníka tréner Ján Kocian a ofenzívny hráč nahradil na hracej ploche Stanislava Šestáka. Súčasný hráč talianskej Ceseny si tak na svoju pažbu vyryl prvý reprezentačný zárez.

Bývalí Trenčania o zápase:

Filip Hološko: "Vedeli sme, že ak nedáme rýchly prvý gól, súper bude nepríjemný. Nebolo to mužstvo, s ktorým sa my môžeme porovnávať a presne tak to vyzeralo aj na ihrisku. Túto prekážku sme zvládli, v kvalifikácii nás teraz čaká Česko."

Kamil Čontofalský: "Kto by nebol spokojný po takomto vysokom víťazstve, určite sme všetci radi. Ja osobne som rád, že od úvodných minút sme k tomuto zápasu pristúpili seriózne a nič sme nepodcenili. Treba však povedať, že to bol naozaj veľmi slabý súper. Verím, že dobrá nálada v kabíne sa prenesie aj do nasledujúcich zápasov."

Slovensko - San Maríno 7:0 (3:0)

Góly: 32. a 57. Šesták, 25. Hamšík, 37. Sapara, 52. Škrtel, 54. Hološko, 76. J. Ďurica (11 m)

Autor: MS, SITA
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa