Aktuality - archiv 6.10.2010

Kubíkovi sa darí, ďalší dvaja z AS v ADO

Spolupráca medzi našim klubom a aktuálne siedmym mužstvom najvyššej súťaže v krajine vicemajstrov sveta sa hosťovaním rýchleho krídelníka nekončí

Trenčiansky futbal má v Holandsku vďaka vynikajúcim výkonom Františka Kubíka a vydarenému dvojročnému pôsobeniu Csabu Horvátha v drese ADO Den Haag stále silnejšie meno. Podporilo ho aj víťazstvo na kvalitne obsadenom a sledovanom turnaji Breukelen Cup. Práve tam sa dostali do zápisníkov pozorovateľov viacerí hráči prvého mužstva a práve tam na seba upozornil dnes jeden z najlepších strelcov Eredivisie Kubík.

„Sme radi, že Kubíkovi sa tak darí. Pokiaľ pred jeho príchodom neboli v ADO presvedčení o správnosti tohto kroku, dnes zatiaľ ani náznakom neľutujú. Začína sa nám pomaly vracať poctivá trojročná práca a smerovanie, ktoré sme  nastavili v klube. S tým je spojené aj nezanedbateľné zviditeľnenie našej značky najmä v krajine vicemajstrov sveta,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.


„Kubíkov úspech ukazuje výbornú športovú pripravenosť hráča, ktorú získal v rozhodujúcej miere v našom klube. Len on sám však rozhodne o ďalšom smerovaní svojej kariéry a o tom ako zužitkuje svoju veľkú šancu. Dôležitejšie ako si súčasnú výkonnosť udržať je predovšetkým  ďalšie napredovanie. Kubíkov čiastkový úspech ukazuje dobré rozhodnutie pri skautingu hráča. Dôvera v neho vložená aj počas obdobia, keď sa mu tak nedarilo, sa nám vracia.“

„V kariére hráča je množstvo úskalí a preto treba chodiť s otvorenými očami a mysľou. Vždy je dobré počúvať najmä tých, ktorí mu reálne pomohli. S úspechom totiž prichádza veľa takých, čo zacítili možnosť vyslovene parazitovať. Verím, že v spolupráci s pánom Lingom dokážeme premeniť dnešné hosťovanie na vysnívaný prestup. Ten by urobil dobré meno v prvom rade hráčovi a v neposlednom aj nášmu klubu.“ povedal výkonný šéf AS.

Spolupráca medzi našim klubom a aktuálne siedmym mužstvom najvyššej súťaže v krajine vicemajstrov sveta sa hosťovaním rýchleho krídelníka nekončí. Reprezentačnú prestávku využili na niekoľkodňový pobyt v Holandsku obranca Peter Kleščík a útočník Fanendo Adi. Oboch si vyhliadol tréner Den Haagu John van den Brom počas svojej nedávnej návštevy pod Čákovým hradom aj zásluhou práce našich ľudí v Holandsku.

„Ide najmä o nové skúsenosti a motiváciu pre oboch. Na základe svojho prístupu si to zaslúžia. Ak máme takúto možnosť, chceme to naplno využiť. Teraz prostredníctvom hráčov a neskôr aj trénerov. Náš klub si pomaly otvára dvere tam, kde väčšina z nás mohla byť iba v svojich snoch. Je úlohou všetkých, ktorí pre AS pracujeme, aby sme ich otvorili a už  nikdy nezavreli. Teraz je to ADO Den Haag, neskôr možno niekto iný. Dnes už máme čo ponúknuť,“ uzavrel Rybníček.

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa