Aktuality - archiv 23.10.2007

Rob McDonald : „Náš prvý bod z ihriska súpera“

Trénerova spoveď po remíze na Štiavničkach

Až do zápasu v Banskej Bystrici platilo, že všetky body sme si do tabuľky pripísali v domácom prostredí. Z tohto pohľadu bol na zisk premiérového zisku z vonku najvyšší čas.

Cítili sme, že Banská Bystrica mohla byť ideálnym tímom na prelomenie našej „bezbodovej“ vonkajšej série. Pred zápasom by sa možno mnohí uspokojili aspoň s remízou, ale po ňom sme sa stretli s reakciami, že sme 2 body stratili. Nie je to také jednoznačné. Prvý polčas v Banskej Bystrici bol najhorším počas môjho pôsobenia v Trenčíne. Vonku sme síce prehrali viacero zápasov, ale častejšie sme v nich kontrolovali loptu a celkovo sme hrali dobre. Nedokážem si vysvetliť, čo sa podpísalo pod náš výkon v Bystrici. Či to bol extrémne tvrdý povrch spojený s tlakom potreby zvíťaziť, alebo čiastočné podcenenie Dukly po našom dobrom výsledku proti Žiline.

Našťastie za náš výkon sme zaplatili iba jediným inkasovaným gólom. Už v 6.minúte sa po pošmyknutí Csabu Horvátha presadil zoči voči Hodálovi Ďuriš. Minútu pred prestávkou prišli domáci po druhej žltej karte o vylúčeného hráča (Strnada) a dohrávali desiati.

Počas prestávky sme dali hráčom jasne najavo náš hnev. Nabádali sme ich, aby sa prebudili. Vyžadovali sme od nich, aby pritlačili Bystričanov maximálne ako to bude možné. Po prestávke sme si vypracovali viacero šancí. Finálne prihrávky či zakončenie, sme ale riešili mizerne. Nakoniec, v absolútnom závere stretnutia, zaznamenal nádherný – remízu znamenajúci – gól Filip Hlohovský.

Remíza je dobrým výsledkom, ale realisticky si myslím, že Banskú Bystricu sme mohli zdolať a získať o 2 body viac. Po zápase boli hráči sklamaní, nakoľko sú stále hladní po úspechoch. V posledných šiestich zápasoch zaznamenali pozoruhodný progres.

Základné body nášho zlepšenia by som zhrnul nasledovne:

1. Neprehrávame zápasy s veľkým gólovým rozdielom. V posledných kolách sme prehrali najvyšším skóre v Nitre 0:2.

2. Hráči preukazujú bojovnejšieho ducha. Ich charakterové vlastnosti stúpajú.

3. Dosiahnuté body samozrejme zvyšujú sebavedomie hráčov.

4. Stretávame sa s pozitívnymi reakciami médií aj vplyvných ľudí v slovenskom futbale všímajúcich si napredovanie a štýl našej hry.

V sobotu o 17.30 h nás čaká zápas s Artmediou. Bude to zaujímavá konfrontácia. Ako sa na našom súperovi odrazí prehra so Žilinou? Bol to výborný duel. Sledoval som ho spoločne s Martinom Stanom, mojim asistentom. Petržalčania majú výborné individuality ako Kozák, Guede či Halenár. Myslím si, že si na nás dajú pozor, pretože v prvom vzájomnom zápase sme dokázali na ich pôde vyhrávať už 2:0.

Artmedia je síce obávaným oponentom, ale futbal niekedy prinesie aj malé prekvapenie.... Občas sa zadarí aj Trenčín – Žilina 2:2!!!

Moji hráči urobia pre dobrý výsledok všetko. Som o to presvedčený. Zaobísť sa musíme bez vykartičkovaného Minarčíka a zranených Volešáka, Kaňu a Marčeka.

Na záver by som rád vyslovil pár poďakovaní:

Opäť by som veľmi rád vyjadril našu vďaku reštaurácii Cinema. Za výborné jedlá, starostlivosť personálu počas obedov medzi jednotlivými tréningami a pred domácimi zápasmi.

Ďalšia vďaka patrí Oliverovi Múčkovi a firme ADOZ, za dodanie nádherných oblekov určených na majstrovské zápasy.

Nezabúdam ani na všetkých ľudí pracujúcich v zákulisí klubu. Pre jeho chod sú veľmi dôležití.

Rob McDonald

Autor: McD, MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa