Zápasy - archiv 26.10.2007

Príliš krutá prehra proti Artmedii

AS Trenčín - Artmedia Petržalka 1:4 (1:1)

Zverenci trénera Roba McDonalda hrali s úradujúcim vicemajstrom a druhým tímom aktuálnej ligovej tabuľky dve tretiny zápasu vyrovnanú partiu. Úspešnosť pri štandardných situáciách a herná vyzretosť bývalého majstra napokon rozhodli o vysokom víťazstve Petržalky (4:1).

Pod trenčianskym hradom sa začalo podľa predpokladov. Už v 11. min poslal center do šestnástky domácich Pavol Ďurica a nepokrytý Čišovský zaistil favoritovi vedenie. Petržalka mala miernu prevahu, ale domácich podržal brankár Hodál. Po góle volala najmä šanca Halenára, no z dobrej pozície minul. Trenčania získavali s pribúdajúcimi minútami istotu a stále viac sa tlačili pred Kamenára. V 36. min sa po ruke Guédého postavil k priamemu kopu Kamenský a hosťujúcemu brankárovi nedal šancu - 1:1. Povzbudený Trenčín získaval veľa lôpt v strede poľa, ale do zakončenia sa nedostával.

Skúsenejší hostia čakali na svoju šancu a trpezlivou hrou držali domácich na dištanc. Po hodine hry vyskočil najvyššie na roh Kozáka Čišovský a svojím druhým gólom v zápase poslal Artmediu zase do vedenia. O chvíľu na to mieril nebezpečne, ale vedľa Mráz. Domáci sa nevzdávali. Z hranice šestnástky poslal jedovku Lesák, jeho strela však letela tesne vedľa žrde. V 70. min unikol aktívny Kamenský, hostia stihli v poslednej chvíli zatiahnuť ručnú brzdu a odvrátiť loptu na roh. Snaha domácich sa končila na hranici pokutového územia Petržalky. Definitívne rozhodnutie priniesla 76. min - k priamemu kopu sa poslavil Kozák a prízemnou strelou obstrelil múr aj brankára Hodála - 1:3. O šesť minút neskôr zvýšil do otvorenej obrany AS Halenár na konečných 4:1 pre hostí.

AS Trenčín - Artmedia Petržalka 1:4 (1:1)

Góly: 36. Kamenský - 11. a 62. Čišovský, 76. J. Kozák, 82. Halenár

Žlté karty: 16. Patrik Mráz

Domáci: Hodál - Gálik, Cs. Horváth, Kleščík, Jakúbek - Lesák - Jašurek, Godál, Kamenský - Hlohovský, Doubek (82. Gergel)

Hostia: Kamenár - Čišovský, Dosoudil, Burák, Patrik Mráz (87. Piroška) - Pavol Ďurica, Guédé (46. Pavol Farkaš), Borbély (83. V. Gajdoš), J. Kozák, Fodrek - Halenár

Rozhodovali: Olšiak - Kubica, Benko

Divákov: 1100

Povedali po zápase:
Rob McDonald (tréner Trenčína): "Do 70. min to bol z oboch strán dobrý zápas napriek tomu, že sme si nevypracovali veľa šancí. Opäť sme však pykali za chyby pri štandardných situáciach, čo rozhodlo. Petržalka má vo svojom mužstve individuality, ktoré vedia v zlomových momentoch potiahnuť. Aj v našom mužstve predviedli mnohí hráči dobrý výkon, možno najlepší v sezóne."

Vladimír Weiss (tréner Petržalky): "S výsledkom aj predvedenou hrou som spokojný. Trenčín hral do druhého inkasovaného gólu veľmi dobre a ukázal, že je na vzostupe. Z našej strany to bol jednoznačne najlepší výkon jesene. Hrali sme kombinačne, dali sme pekné góly. Boli sme aktívni dopredu a zodpovední smerom dozadu. Takto si to predstavujem."

foto: sita.sk, Martin Blažek

Autor: SITA
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa