Aktuality - archiv 2.1.2011

Prvé mužstvo od utorka spolu, začína sa príprava

Zverenci triumvirátu Guľa – Zimen – Hodál štartujú v utorok popoludní prípravu na jarnú časť aktuálneho ročníka

Dovolenkové obdobie trvajúce necelý mesiac pominulo a pre prvé mužstvo AS Trenčín prichádza opäť čas tvrdej práce. Zverenci triumvirátu Guľa – Zimen – Hodál štartujú v utorok popoludní prípravu na jarnú časť aktuálneho ročníka, ktorá dá definitívnu odpoveď na meno postupujúceho tímu do najvyššej súťaže. „Zraz je o 14.00 a o hodinu a pol neskôr vybehneme na trávnik. Čaká nás privítanie a ľahký tréning. Na úvod si určite zahráme,“ prezradil tréner Adrián Guľa.

Možno trochu netradične, hráčov nečaká hneď po návrate z dovoleniek váženie. „Na to máme dosť času neskôr. Chlapci by sa určite dobre pripravili,“ pridal s ľahkým úsmevom prvý tréner, ktorý určite pozná triky ako rýchlou diétou oklamať váhu. Viac mu určite prezradí opakované telemetrické snímanie pripravenosti hráčov. Prvé sa uskutočnilo začiatkom decembra a druhé je na programe v úvode prípravy. Realizačný tím tak dostane skutočne komplexný prehľad o individuálnej príprave mužstva počas dovoleniek.

V priebehu dvojmesačného prípravného obdobia je v pláne deväť priateľských zápasov. „Nemalo by ísť o konečné číslo. Na záver februára totiž hľadáme ešte jedného dobrého súpera,“ prezradil Guľa. Prvý prípravný zápas je na programe už túto sobotu a začína sa skutočne zostra. Našim súperom bude v rámci zimnej Tipsport ligy (TL) úradujúci majster a účastník skupinovej fázy Ligy majstrov MŠK Žilina. Celá súťaž sa bude hrať na žilinskej „umeline“. Nasledujú súboje s Liptovským Mikulášom (TL), Třincom (TL) a Slováckom. Prvý domáci prípravák je na programe 2. februára proti Dubnici a už o tri dni neskôr pricestuje Nitra. Nasleduje súboj so Zlínom, Nemšovou a zatiaľ posledný naplánovaný prípravný zápas je na programe 15. februára proti Zlatým Moravciam.

program prípravných zápasov

Trénerom sa na prvom tréningu budú hlásiť všetci hráči, ktorí dohrali v Trenčíne jesennú časť. „Príležitosť dostanú aj chalani z dorastu. Od prvého dňa sa do prípravy zapoja Robert Mazáň, Lukáš Ďuriška, Roland Szabo a Stanislav Lobotka. Ďalší môžu v zime nakuknúť do tréningového procesu. Mená si však nechám pre seba. Verím, že jeden z mladíkov by sa mohol prebojovať do prvého mužstva a zvýšiť tak konkurenciu v kabíne,“ povedal šéf realizačného tímu. Do prípravy by sa mali zapojiť aj dvaja futbalisti zo zahraničia. Obaja sú použiteľní najmä v krídelných priestoroch.

Objemy nielen počas prípravy

Tréner Adrián Guľa absolvuje spoločne so svojimi asistentmi druhú zimnú prípravu na lavičke AS. S odstupom roka tak môžu nadviazať na skúsenosti z premiérovej zimy pri prvom mužstve. „V zime sa preferujú veľké objemy. My sme však už pred rokom naznačili cestu, ktorou by sme sa radi vybrali aj teraz. Napokon sa ukázalo, že nešlo o najhorší model. Na kondícii potrebujeme robiť nielen počas prípravy, ale  aj v priebehu celej sezóny. Pracovať musíme kontinuálne,“ prezradil Guľa.

Všetci na rovnakej štartovacej čiare? To by sme klamali

Hovorí sa, že všetci hráči sú pred štartom prípravy na nový ročník, alebo odvetnú časť súťaže, na rovnakej štartovacej čiare. Trenčiansky kormidelník sa však k podobnému klišé neuchýlil. „Pravdou je, že nejaké to percento hovorí vždy pre ťažiskových hráčov. Môže sa to ale veľmi ľahko vymeniť. Len treba vnímať impulzy prichádzajúce z mužstva,“ povedal na záver Guľa.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa