Aktuality - archiv 17.1.2011

Guľa mužstvo na sústredení nechce zničiť

V tíme aj šestnásťročný Lobotka: „Je to pre mňa šanca na kvalitnú prípravu. Tú mi dáva silná konkurencia“

Šatňa prvého mužstva osirela. Neznamená to však voľno v príprave na druhú polovicu aktuálneho ročníka I. ligy, ale prepnutie na ešte vyššie obrátky. Tím trénerského tria Guľa – Zimen – Hodál je od pondelka do soboty na sústredení v Uherskom Hradišti. „K dispozícii máme dvadsaťdva hráčov. Všetky posty sú zdvojené. Cestoval s nami aj Tomáš Peciar čakajúci na operáciu. Bude naďalej pracovať na partiách tela, ktoré to dovoľujú. Musí sa pripraviť, aby návrat po zákroku zvládol lepšie,“ povedal tréner Adrián Guľa.

AS odcestovalo za kvalitami hracej plochy, regenerácie a ďalším servisom. Mužstvo síce čakajú až trojfázové tréningy, ale drvivá väčšina bude riešená hernou formou. „Chalani sa nemusia báť behania od stromu po strom. Dnes nie je úmyslom hráčov zničiť. Treba byť efektívny,“ povedal šéf realizačného tímu pred odchodom na Moravu a doplnil: „Kondíciu budeme naberať cez prípravné a herné cvičenia. Tam potrebujete koncentráciu. Nič nemôžete vypustiť a myslieť napríklad na frajerky.“

Zmena prostredia, budovanie tímu a určenie si priorít na nasledujúce obdobie. Aj to je náplň sústredenia. „Spätná väzba od mužstva je nesmierne dôležitá. Stále máme priestor na zlepšovanie sa,“ dodal tréner Guľa.

Premiéru s tímom si odkrúti aj šestnásťročný Lobotka

Kvarteto dorastencov absolvuje premiérovú zimnú prípravu s prvým mužstvom. „Záťaž bola vyššia než som poznal doteraz, ale zvykol som si,“ povedal nádejný stredopoliar Stanislav Lobotka. Do prvého tímu už raz nahliadol. Za mužov nastúpil v modelovanom stretnutí proti vlastnému dorastu. Dnes to je však celkom iné.

„Je to pre mňa šanca na kvalitnú prípravu. Tú mi dáva silná konkurencia. Snažím sa chalanom vyrovnať. S mužstvom sa cítim veľmi dobre. Starší mi pomáhajú a k pohode prispieva aj to, že tu nie som jediný z dorastencov,“ povedal iba šestnásťročný benjamín tímu, ktorý študuje prvý ročník strednej školy. „Na sústredenie som mohol ísť s pokojným svedomím. Známky mám zaokrúhlené, takže učebnice zostali doma. Neprepadám a to je dobre,“ dodal so smiechom Lobotka. My môžeme dodať, že najhoršou známkou na vysvedčení bude údajne trojka, čo je dobré.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa