Aktuality - archiv 17.2.2011

Nestačí povedať ďakujem, rozlúčil sa Adi

Fanendo Adi sa chce vrátiť a osláviť so spoluhráčmi postup

„V Trenčíne som dostal šancu na posun. Bol to veľmi dôležitý krok v mojej kariére,“ povedal po dva a pol roku pod Čákovým hradom Fanendo Adi. Mladý nigérijský útočník síce prednedávnom podpísal nový dvojročný kontrakt, ale prišla ponuka z ukrajinského Metallurgu Doneck. Ani jedna zo zainteresovaných strán sa prestupu nebránila a štvrtkový tréning bol už bez rodáka z Lagosu.

Ukrajina je veľkou neznámou nielen pre dvadsaťročného Nigérijčana, ale aj pre nás. Celkom iný životný štýl, nová spoločenská a futbalová kultúra. „O Ukrajine toho veľa neviem. Hovoril som však s nejakými ľuďmi a tí mi prestup odporučili,“ povedal Adi počas svojho posledného dňa s dnes už bývalými spoluhráčmi.

Kto bol ten, kto povedal Adimu, aby išiel do toho? „Odporučil mi to Yaya Touré. Hovoril som s ním počas rokovania o prestupe. Je to pre mňa výzva. Podľa Tourého dostanem priestor na rast, kvalitné podmienky a skvelé tréningové možnosti. Ukrajinu mi odporučil aj Sani Kaita,“ nechal sa počuť jedenásťgólový strelec z jesennej časti I. ligy. Touré má za sebou tri roky v drese FC Barcelona a dnes hrá za Manchester City. Nigérijský reprezentant Kaita je hráčom AS Monaco na hosťovaní v Iraklise Solún.

Zmenu, ktorá prichádza berie ako daň pokroku. „Podstatné je napredovať. Aj v Trenčíne som si zvykal na nové veci,“ povedal Adi a na adresu AS dodal: „Nestačí povedať ďakujem. Tu som naštartoval svoju kariéru. Hoci som iba na začiatku, som vďačný. Bolo skvelé byť s týmto tímom. Učiť sa od spoluhráčov ako sú David (Depetris), Béla (Horváth), Aldo (Báez) alebo Ševa (Ševela). Nie je priestor na inú rozlúčku s fanúšikmi, ale aspoň takto im ďakujem za podporu v dobrom i zlom. Je však čas na zmenu. Futbal je aj o tom...“

Do Trenčína sa chce vrátiť – na oslavu postupu

Adi už dnes vie, že v lete sa chce do Trenčína vrátiť. „Chcem s chlapcami osláviť postup. Dúfam, že sa im to podarí,“ povedal nádejný zakončovateľ a na záver dodal: „Na Trenčín nezabudnem. Mám tu veľa priateľov. Začal som tu hrať veľký futbal. Rád sa sem budem vracať.“ Veľa šťastia Fanendo!

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa