Aktuality - archiv 23.4.2011

Trojročná práca priniesla prvé ovocie

Róbert Rybníček: „Urobíme všetko pre to, aby sa liga hrala pod hradom. Nebude to jednoduché“

Sedem kôl pred koncom jarnej časti I. futbalovej ligy je AS Trenčín istým víťazom druhej najvyššej súťaže a postupuje do Corgoň ligy. Po sobotňajšom vybojovanom víťazstve nad posledným Púchovom (2:1)  nemôže žiadny zo súperov ani len teoreticky zmazať aktuálny 25-bodový náskok zverencov trénera Adriána Guľu.

Radosť z tri roky očakávaného návratu medzi elitu slovenského futbalu neskrýval ani generálny manažer klubu Róbert Rybníček. "Postupujeme do Corgoň ligy. Tešíme sa na ňu. Trojročná tvrdá práca prináša prvé ovocie. Do najvyššej súťaže ideme s cieľom naďalej baviť divákov kombinačným a útočným futbalom. Máme mladý a perspektívny tím. Veríme, že najvyššiu súťaž svojou hrou obohatí," povedal po zápase s Púchovom.

AS sa tak môže vrátiť do čias Ozety Dukly, ktorá bola po postupe do najvyššej súťaže v roku 1997 šťukou ligy. "Radi by sme išli v stopách, ktoré si Trenčín prešliapal pri predchádzajúcom postupe medzi slovenskú elitu," vracia sa k odkazu z minulých rokov Rybníček.

AS Trenčín finišuje s prípravami výstavby tréningového centra v neďalekých Trenčianskych Stankovciach. Zmeny však potrebuje aj staručký futbalový štadión, ktorý v súčasnej podobe nespĺňa podmienky na to, aby sa na ňom hrala najvyššia súťaž.

"Od konca jesennej časti riešime všetky povinnosti, ktoré so sebou nesie postup do Corgoň ligy. Pravdou zostáva, že ohľadom miesta nášho pôsobenia v najvyššej súťaži máme stále viac alternatív. Potrebujeme zrekonštruovať náš štadión alebo nájsť vyhovujúce miesto v blízkosti Trenčína. Druhá alternatíva prichádza do úvahy v prípade, že nebude v našich silách vytvoriť podmienky hodné najvyššej súťaže na Sihoti. Našou prioritou je však Trenčín. Urobíme všetko pre to, aby sa liga hrala pod hradom. Nebude to jednoduché, no už dlhšie dávame dokopy všetky potrebné náležitosti," dodal Rybníček.

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa