Aktuality - archiv 14.6.2011

Začala sa príprava na Corgoň ligu

Do prípravy na nový ročník sa zapojili aj člen macedónskej dvadsaťjednotky Mitrevski a brat Peltiera

Zverenci trénera Adriána Guľu začali v stredu s prípravou na nadchádzajúci ročník Corgoň ligy. Realizačnému tímu sa hlásilo dvadsaťšesť hráčov. Do tréningového procesu sa napokon zapojili všetci okrem dvojice zranených Milana Marušinca a Lukáša Kyselicu. Chýbal iba kapitán Martin Ševela, ktorý sa k mužstvu pripojí o deň neskôr. Len individuálne trénoval Lukáš Ďuriška. Prvá tréningová jednotka bola pre rekonštrukciu trávnika na Sihoti na kvalitnom ihrisku v neďalekých Trenčianskych Stankovciach.

Do prípravy s prvým mužstvom nastúpil premiérovo z vlastného dorastu Jaroslava Horčičáka a na skúške sú aj dvaja noví zahraniční hráči. Svoje schopnosti chce ukázať talentovaný devätnásťročný macedónsky stopér a reprezentant do 21 rokov Risto Mitrevski z FK Rabotnički. Taktiež aj rovnako starý krídelník Johan Peltier z Trinidadu a Tobaga, ktorý je bratom Lestera Peltiera hrajúceho na jar v našom drese.

„U nás rozhoduje nielen herná kvalita, ale aj charakterové vlastnosti. Mitrevski je zaujímavý hráč. V defenzívnej línii to je však aj o komunikácii. Uvidíme ako to bude zvládať. To isté platí o Peltierovi. Referencie sú jedna vec, no nás zaujíma, čo ukážu na ihrisku,“ komentoval príchody dvojice mladíkov tréner Guľa a dodal: „Posilami sú aj chalani prichádzajúci z dorastu. Dostanú rovnakú šancu ako keby boli zvonku. Pred rokom sa všetci smiali, keď sme vlastných odchovancov označili za posily a oni uspeli. Všetci môžu zabojovať o trenčiansky dres.“

Mužstvo opustili brankár Erik Feriančik, ktorý odchádza študovať na  vysokú školu. Novú zmluvu nedostal Tomáš Peciar a nepočíta sa ani s Kolumbijčanom Cristianom Santanom, ktorý svojimi výkonmi nepresvedčil. „So súčasným kádrom sme spokojní. V prípade odchodu niektorých hráčov budeme hľadať náhradu,“ povedal šéf realizačného tímu.

„V príprave musia hráči odviesť maximum, každý deň, hodinu a minútu pracovať na sto percent, sústrediť sa na každý tréning, na každú jednu činnosť,“ poznamenal tréner Guľa a pokračoval. „Najdôležitejšie bude vydať zo seba všetko. Vážime si, že sme v najvyššej súťaži medzi dvanástimi vyvolenými. Všetci chceme urobiť maximum pre Trenčín. Naším cieľom je pokúsiť sa v každom jednom stretnutí o víťazstvo. Nebudeme hovoriť o umiestnení. Jednoducho pôjdeme od zápasu k zápasu s jedinou myšlienkou.“

Zostavy v tréningovom zápase „červení – modrí“:
Šemrinec – Čögley, Mitrevski, Kleščík, Valla – Salinas, Báez, Štefánik – L. Peltier, Depetris, J. Peltier
Volešák – P. Mazan, Godál, Szabó, R. Mazáň – Holúbek, V. Horváth, Lobotka – Mondek, Malec (Hlohovský), Horčičák

Hráči na zraze a prvom tréningu:
Brankári: Miloš Volešák, Igor Šemrinec
Obrancovia: Peter Čögley, Boris Godál, Róbert Mazáň, Roland Szabó, Peter Kleščík, Peter Valla, Milan Marušinec (zranený), Risto Mitrevski (skúška)
Stredopoliari: Aldo Báez, Vojtech Horváth, Jorge Salinas, Lukáš Ďuriška (individuálny tréning), Stanislav Lobotka, Jakub Holúbek, Karol Mondek, Samuel Štefánik, Lukáš Kyselica (zranený)
Útočníci: David Depetris, Filip Hlohovský, Peter Mazan, Tomáš Malec, Lester Peltier, Jaroslav Horčičák, Johan Peltier (skúška)

Program prípravných zápasov:
21. júna: AS Trenčín - FC Petržalka 1898 (17.00)
24. júna: FC Hradec Králové - AS Trenčín (Svitavy, 17.00)
30. júna: Baník Ostrava - AS Trenčín (16.00)
2. júla: 1. FC Slovácko - AS Trenčín
6. júla: SK Sigma Olomouc - AS Trenčín
9. júla: AS Trenčín - FK Fotbal Třinec

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa