Aktuality - archiv 11.8.2011

V každom súboji ideme naplno, povedal Čögley

Peter Čögley: „Musíme hrať disciplinovane v zadných radoch. Súper je silný najmä po krajoch“

Zverencov trénera Adriána Guľu čaká v sobotu večer (19.30 h) zápas 5. kola Corgoň ligy. Pod Dubňom ich čakájú „šošoni“, ktorí v posledných kolách chytajú formu. Víťazstvá nad vicemajstrovskou Senicou a šampiónom Slovanom Bratislava dodávajú Žilinčanom krídla. „Žilina je veľmi silné mužstvo. Sú veľmi rýchli, technickí a vo svojom strede majú skvelé individuality. Spoločne so Slovanom ich považujem za špičku na Slovensku,“ povedal na margo najbližšieho súpera Peter Čögley.

Žilinčania disponujú veľkou ofenzívnou silou, čo potvrdil aj Peter Čögley. „Musíme hrať disciplinovane v zadných radoch. Súper je silný najmä po krajoch. Mená ako Majtán, Gergel, Ceesay nedajú spávať mnohým ligovým obrancom, ale ťažko sa sústrediť na niekoho z nich špeciálne, pretože nás môže prekvapiť niekto úplne iný.“

V zostave MŠK Žilina sa usadil aj niekdajší hráč Trenčína – Roman Gergel. „Na ihrisku nepoznám kamaráta. Určite nikto z nás neuhne iba preto, že je proti nemu Gero. V každom súboji ideme naplno. Ide predsa o body, ide o všetko. Po zápase je to o inom. Rád si s ním podám ruku a prehodím zopár slov,“ povedal Čögley.

Bývalý juniorsky reprezentant Slovenska si pamätá posledný ročník AS v najvyššej súťaži. V sezóne 2007/2008 Trenčania veľa vody so žlto-zelenými nenamútili. Dve výrazné prehry 1:7 a 0:4 čiastočne zmiernila domáca remíza 2:2. „Podobný scenár nechceme pripustiť. Počas zimného Tipsport Cupu sme s nimi prehrali 0:1 a podali kvalitný výkon. Bol by som rád, keby sme sa v sobotu k nemu priblížili,“ povedal na záver Čögley.

Autor: mj
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

ASTV 17.3.2024

Bondarenko | V zápase nám chýbala energia, ktorá by nám pomohla vyhrať

Náš tím sa v 2. kole nadstavbovej časti skupiny o udržanie predstavil...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa