Aktuality - archiv 3.1.2008

Na prvom tréningu AS aj dvaja Argentínčania

Do Trenčína prichádzajú nádejný strelec a stredopoliar z klubu Ayalu a Cúpera

Na prvom tohtoročnom tréningu AS Trenčín sa predstavia dvaja mladí Argentínčania. Obaja by sa mali stať súčasťou tímu a pomôcť mu odpútať sa z poslednej priečky corgoňligovej tabuľky. Napriek tínedžerskému veku sú doma považovaní nielen za nádejných, ale aj dostatočne vyspelých futbalistov. Útočník David Alberto Depetris (narodený 11. novembra 1988, na fotke) a stredopoliar Aldo Omar Báez (narodený 5. septembra 1988) prichádzajú z druhej najvyššej argentínskej súťaže Primera B Nacional. Ich kluby ale majú prvoligovú minulosť.

„Do Trenčína prišli ešte pred vianočnými sviatkami. Predtým strávili niekoľko dní v Holandsku. Po ich príchode na Slovensko sa pripravovali pod vedením Petra Ančica s viacerými mladíkmi. Obaja sú veľmi skromní. Pôsobenie v Európe je pre nich veľkou výzvou," prezradil generálny manažér AS Róbert Rybníček.

„Depetris je hrotový útočník. V kariére ho pribrzdilo svalové zranenie, ale máme o ňom kvalitné referencie. Ide o hráča, ktorý na prvý pohľad neupúta, ale mal by byť skvelým zakončovateľom," prezradil manažér AS. Mladík zaznamenal v drese Atlético de Rafaela v 31 ligových zápasoch 10 gólov. S Trenčínom podpísal päťročný kontrakt. „Báez je defenzívny stredopoliar. Je síce nižšej postavy, ale je veľmi húževnatým typom. V jeho prípade však ešte pracujeme na dotiahnutí administratívnych formalít," dodal Rybníček. Báez hral aj v mládežníckych reprezentáciách Argentíny. Ako šestnásťročný bol považovaný za nezvyčajný talent. Prichádza z klubu Ferro Carril Oeste, ktorý v osemdesiatych rokoch minulého storočia získal dva argentínske tituly. V rovnakom klube vyrastal aj reprezentačný obranca „Los Gauchos" Roberto Ayala a svoju profesionálnu kariéru tu odštartoval úspešný tréner Héctor Cúper.

O prípad Depetrisa sa počas celého decembra intenzívne zaujímali argentínske médiá, ktoré sledovali celú jeho cestu na Slovensko. Najskôr sa objavila informácia o jeho odchode do Európy a jeho týždennom pobyte v Holandsku. V nasledujúcej správe priniesli média jeho smerovanie do východnej Európy a napokon uzavreli seriál podpisom dlhodobého kontraktu s AS. „Suma, za ktorú prestupuje nie je známa, ale pre Atlético ide o významnú položku. Klub sa o hráča zaujíma už pol roka a rokovania prebiehali od júla," píšu argentínske zdroje.

Autor: MG
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa