Aktuality - archiv 13.12.2011

Do "áčka" sa núka viacero adeptov

Ján Blaháč: "Aj v zápasoch, v ktorých sme ťahali za kratší koniec, sme veľakrát dominovali"\r\n

So súčasnou "devätnástkou" to tréner Ján Blaháč ťahá už tretí rok. Partia mladíkov sa po jesennej časti súťaže nachádza na siedmom mieste. V strede tabuľky s výhľadom na vyššie priečky.

Nielen prvé mužstvo AS Trenčín má za úlohu predvádzať ofenzívny štýl hry. Podobne je na tom aj devätnástka. „Obľubujem útočné poňatie a preto som chlapcov na to pripravoval odkedy som ich prebral v kategórii do sedemnásť rokov. Snažíme sa hrať kombinačný futbal. Loptu chceme mať vo svojej moci s množstvom prihrávok a po strate vytvárať tlak na súperovu rozohrávku,“ vykreslil poňatie hry svojich zverencov rodák z Bojníc.

Začiatok súťaže vyšiel staršiemu dorastu nad očakávanie. Po piatich zápasoch mali na konte dvanásť bodov. Séria piatich prehier v rade však znamenala zákonitý pokles v tabuľke smerom nadol. Záver jesene sa už opäť niesol v pohode hernej aj výsledkovej. „Čo sa týka predvedenej hry, som spokojný. Aj v zápasoch, v ktorých sme ťahali za kratší koniec, sme veľakrát dominovali,“ pokračoval v rozprávaní tréner Blaháč. Pamätným zostáva najmä zápas proti Nitre, v ktorom sme jasne dominovali a súperovi nastrieľali úctyhodných sedem gólov. V nasledujúcom kole si prehru zo Sihote odniesol aj vtedajší líder z Trnavy (3:1).

Práca s mladými ľuďmi však nie je ľahká, čo potvrdil aj tréner. „Na jednej strane je to ťažké, na druhej krásne. Dôležité je, aby fungovali väzby medzi hráčmi, realizačným tímom, rodičmi a školou. Do určitej miery máme nad chlapcami dozor, čo však neznamená, že ich sledujeme. Väčšina to chápe a veľa z nich má pred sebou svetlú budúcnosť,“ vysvetľoval štyridsaťročný tréner.

Viacero futbalistov z tímu do 19 rokov (Kyselica, Lobotka, Mazáň) pravidelne trénuje so svojimi staršími kolegami a s dorastom chodia iba na zápasy. Tréner Blaháč vidí potenciál aj v ďalších hráčoch, ktorých by rád posunul do zimnej prípravy Adriánovi Guľovi. „S trénerským triom seniorov sú naše vzťahy na profesionálnej úrovni. Často debatujeme o hráčoch, vymieňame si vzájomne poznatky a snažíme sa riešiť vzniknuté situácie. Chlapci ako Bezák, Šiko, Ranko, Opatovský, Skovajsa by zimnú prípravu mohli absolvovať s áčkom. Rozhodne však tréner prvého mužstva."

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa