Aktuality - archiv 11.1.2012

Cítiť zvýšený záujem o náš klub

Viac o ďalšom smerovaní AS Trenčín v mladších ročníkoch nám prezradil manažér mládeže Pavol Cobori

V strede minulého týždňa (4. januára) začali s prípravou na druhú polovicu aktuálneho ročníka zverenci trénera Adriána Guľu a už v pondelok sa k nim pripojili mládežnícke výbery. Viac o ďalšom smerovaní AS Trenčín v mladších ročníkoch nám prezradil manažér mládeže Pavol Cobori.

„Najbližšie obdobie dvoch mesiacov je pre nás prechodné. Všetky kategórie už vybehli na trávniky a začali s prvými novoročnými tréningami. Zatiaľ nastúpili do prípravy štyria noví futbalisti a ďalších desať je na skúške. Cítiť zvyšujúci sa záujem o náš klub,“ povedal na úvod Cobori a pokračoval: „V prípravných zápasov sme sa orientovali najmä na české tímy. Som presvedčený, že mužstvá ako Slovácko, Zlín, Olomouc či Teplice dostatočne preveria naše schopnosti.“

Počas uplynulých štyroch rokov strávili žiacke a dorastenecké tímy letné a zimné sústredenia v Uherskom Hradišti. V tomto roku prichádza ku zmene. „Máme k dispozícii pekný areál v Trenčianskych Stankovciach, takže zostaneme doma. Budeme využívať podmienky, ktoré sme si vybudovaním nového, menšieho ihriska s umelou trávou pripravili,“ pokračoval Cobori.

Mládežnícky futbal v celosvetovom meradle naberá na kvalite a zaostávať nechceme ani my. Či už v infraštruktúre alebo hernom prejave. „Pokračujeme v nastavenom trende zdokonaľovania sa a zvyšovania nárokov na všetkých ľudí, ktorí s mladými pracujú. Tréneri aj vedúci tímov majú povinnú angličtinu. Pred sezónou sme upravili filozofiu mládeže. Prispôsobili sme ju tej mužskej s dôrazom na dominantný herný prejav. Výsledky nie sú až tak dôležité. V každej kategórii chceme mať dvoch až troch reprezentantov. Aktívne pracujeme aj so skupinou talentovaných hráčov pod vedením trénerov A-tímu, ale tomu sme sa venovali aj v minulosti,“ povedal na záver manažér mládežníckych tímov AS.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa