Aktuality - archiv 13.1.2012

Na úvod dve víťazstvá nad Dubnicou

AS Trenčín – MFK Dubnica 4:2 a 5:1

Po desaťdňovej tréningovej zaberačke odohrali zverenci Adriána Guľu prvé dva prípravné zápasy pred štartom jarnej časti aktuálneho ročníka Corgoň ligy. Mužstvo rozdelené na dve partie nastúpilo v sobotu na domácom ihrisku proti MFK Dubnica.

Oba súboje sa skončili víťazstvom AS - 4:2 (3:0) a 5:1 (3:0). O deväť gólov v sieti súpera sa podelilo päť hráčov. Po dva zaznamenali Adam Morong, David Depetris, Tomáš Malec, Karol Mondek a jeden pridal Peter Štyvar.

Mužstvo odchádza v pondelok na poludnie do Uherského Hradišťa, kde ho čaká týždenné sústredenie. To uzavrie prípravný zápas proti druholigovej Karvinej v Luhačoviciach. Nasledovať bude domáci dvojzápas proti 1. FC Slovácko, ktorý je na programe v stredu 25. januára (10.30 a 12.30).

AS Trenčín – MFK Dubnica 4:2 (3:0)
Góly: 1. a 50. Morong, 12. a 29. Depetris – 67. Varga, 74. Ižvolt, ŽK: 23. Kolmokov

Zostava AS: Šemrinec – Godál, Ramón, Ševela (70. Szabó), Mazáň – Ďuriška – Morong, V. Horváth, Hlohovský – Salinas – Depetris

Už po pár sekundách hry sa po akcii Salinasa dostal k odrazenej lopte Morong a z hranice šestnástky skóroval. Po necelej štvrťhodine zahral rohový kop Horváth a Depetris hlavou upravil na 2:0. Následne dvakrát pohrozila po pravej strane Dubnica, ale najskôr lopta nemierila medzi žrde a v druhom prípade zachránil Šemrinec. V 23. min mohol skórovať Hlohovský, no kľučku na brankára pred šestnástkou pre faul nedokončil. V 29. min sa uvoľnil v pokutovom území aktívny Hlohovský. Skvelou prihrávkou našiel Depetrisa a ten nemal problém zakončiť – 3:0. Hneď v úvode druhého polčasu skóroval opäť po akcii Salinasa dobre hrajúci Morong. V druhej časti druhého dejstva sa dostali k slovu aj hostia. Gólmi Vargu a Ižvolta upravili na konečných 2:4. Ďalšie šance hostí zlikvidoval Šemrinec. Tesne pred koncom stretnutia mohol uzavrieť hetrik Morong, ale z piatich metrov prekopol.

AS Trenčín – MFK Dubnica 5:1 (3:0)
Góly: 8. a 12. Malec, 86. a 90. Mondek, 15. Štyvar – 87. Urban

Zostava AS: Volešák – Čögley, Diakite, T. Hanzel, Radovanovič – Báez – Mazan (30. Bezák), Lobotka, Malec (60. Valla), Mondek – Štyvar (60. Šiko)

Druhý zápas odštartoval v dobrom tempe. Ako prví si vypracovali šance hostia, ale skóre otvorili naopak Trenčania. Malec najskôr nohou a potom hlavou – 2:0. Ešte v úvodnej štvrťhodine skóroval aj Štyvar. Skúsený útočník mohol pridať ďalší gól, no brankár hostí jeho strelu vyrazil na roh. Mondek trafil iba žrď a Malecova dorážka skončila opäť na brankárovi. Na opačnej strane sa po priamom kope vyznamenal Volešák. V úvode druhého polčasu sa do šance dostal aktívny Mondek, opäť však neuspel. V ťažkej pozícii tesne pred brankárom mieril z päťky tesne nad bránu Malec. S pribúdajúcim časom sme zavreli Dubnicu pred vlastnú šestnástku. Výsledkom boli dva góly Mondeka. Jeden po peknej kombinácii s Bezákom. Čestný úspech zaznamenal aj Dubnica, ktorá viaceré šance nedotiahla do gólového konca.

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa