Zápasy - archiv 11.5.2012

Mazanov gól v nadstavenom čase znamenal tri body

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 1:2 (1:0)\r\n\r\n

Z banskobystrických Štiavničiek si odvážame cenné víťazstvo. Napriek nepriaznivému stavu po úvodných štyridsiatichpiatich minútach sme v druhom dejstve otočili stav stretnutia vo svoj prospech. Rozhodujúcim okamihom sa stala 92. min a exportná strela Petra Mazana.

V Banskej Bystrici sa hral zaujímavý a rýchly futbal, no v úvode skúpy na šance. V 6. min sme sa dostávali do sľubnej možnosti, po Kleščíkovej prihrávke z pravej strany zasahoval v päťke Vajda pred Štyvárom. O päť minút neskôr to skúšal Hlohovský, mieril však mimo troch žrdí. Domáci postupne prevzali iniciatívu, ale taktiež si nevedeli vypracovať vyloženú šancu. Strieľaný center Hučka nezachytil dobre Hlinka a nepresne zakončili aj Kuzma s Hlinkom. Domáci sa vedenia ujali po polhodine hry. Úspech napokon slávila prihrávka Kuzmu na Hučka, ktorý z ľavej strany prešiel do pokutového územia a pred Volešákom sa presadil.

Po prestávke sme ožili a už v úvode druhého polčasu mohol vyrovnať Peltier, šikovne posielal loptu do bránky zo stredu pokutového územia, ale Boroš reflexívne natiahol nohu a podržal svoj tím. Domácu obranu zamestnával striedajúci Salinas. Vyrovnávajúceho gólu sme sa dočkali po štandardke Hlohovského, ktorý poslal loptu do päťky, kde sa najprv nepresadil Peltier, no Godál odrazenú loptu upratal do bránky - 1:1. Bystričania potom zapli na vyššie obrátky čoho výsledkom bola šanca striedajúceho Augustína v 64. minúte, ale zoči – voči Volešáka neprekonal. Obe mužstvá hrali útočne, misku váh na svoju stranu mohol prikloniť Štefánik, ktorý strelou spoza šestnástky poriadne natiahol Boroša. V 80. minúte sa po druhej žltej karte porúčal z ihriska domáci stopér Vajda. V 85. minúte loptu do pokutového územia Slančík a Hučko ju tečoval, Volešáka zachránila žrď. O dve minúty neskôr unikal Slančík po ľavej strane, ale zakončil vedľa. Na opačnej strane sa po Mazáňovom centri mohol presadiť hlavou Peltier, aj on mal však vychýlenú mušku.O tom, že tri body poputujú do Trenčína, rozhodol v nadstavenom čase strelou z dvadsiatich metrov Mazan.

Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín 1:2 (1:0)

Góly: 32. T. Hučko - 56. Godál, 90.+ P. Mazan

Žlté karty: 18. T. Hučko, 43. Savič, 55. M. Pančík, 67. P. Vajda - 83. L. Peltier

Červené karty: 80. P. Vajda

Domáci: Boroš - M. Pančík, P. Vajda, Poljovka, Savič - Brašeň (83. Kupčík), Považanec, Marek Hlinka, T. Hučko - Laksík (60. Augustín), M. Kuzma (72. Slančík)

Hostia: Volešák - Čögley (83. Depetris), Godál, Ševela, Mazáň - Kleščík - Peltier, Štefánik, Lobotka (46. Salinas), Hlohovský - Štyvar (76. Mazan)

Rozhodovali: Prešinský - E. Weiss, Košecký

Divákov: 1020

Autor: mj, sita
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Fotogalérie 15.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 5. kola nadstavby Niké ligy proti FC ViOn...

ASTV 15.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti MFK Ružomberok

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti MFK Ružomberok (3:0).

Fanúšikovia 15.4.2024

Akadémia | V pondelok 29. apríla nábor a výber detí do tímov akadémie AS Trenčín

AS Trenčín pripravil na pondelok 29. apríla nábor a...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa