Aktuality - archiv 10.6.2012

Príprava odštartovala s asistentom Ševelom

Počas úvodného dňa prípravy mali tréneri k dispozícii 17 hráčov

Prípravu na sezónou 2012/2013 odštartovalo sedemnásť hráčov a posilnený realizačný tím. Zatiaľ najväčšou zmenou je prestup kapitána Martin Ševelu. Tridsaťšesťročný veterán sa priamo z trávnika posunul na pozíciu asistenta trénera prvého mužstva s prepojením na dorast. Mužstvo už trénovalo bez Filipa Hlohovského, ktorý prestúpil do bratislavského Slovana.

Hlavnému trénerovi Adriánovi Guľovi chýbalo z rôznych dôvodov viacero hráčov. Senegalský obranca Papé Diakite mal problémy s prípojom počas letu z Dakaru. Vojtech Horváth je po zranení pripravený naplno trénovať, ale v pondelok ešte absolvoval poslednú prehliadku u špecialistu v Bratislave. Argentínsky strelec David Depetris dostali o deň dlhšiu dovolenku. Lester Peltier a Jorge Salinas dostali dva dni k dobru. Až o týždeň dlhšie voľno dostali Samuel Štefánik, Jakub Holúbek a Peter Mazan. Všetci traja hrali za slovenský výber do 21 rokov v kvalifikačnom dvojzápase proti Rumunsku. Chýbal aj Mirko Radovanovič, ktorý sa nestihol vrátiť na Slovensko včas. Netrénoval ani Peter Čögley pre zdravotné problémy. Chýbať mal aj brankár Miloš Volešák, ale ten sa už pár hodín po návrate z dovolenky pripojil k tímu, hoci mal dovolené prísť až na utorňajší tréning.

Z nových hráčov bol na zraze Marek Frimmel. Z hosťovania v Holandsku sa vrátili Karol Mondek a Lukáš Ďuriška. Z odchovancov sa zapoja do prípravy René Šiko, Adam Morong, Róbert Bačík a Gabriel Bezák. Posledný menovaný je však chorý a k tímu sa pridá neskôr. Všetci štyria majú s prvým tímom väčšie alebo menšie skúsenosti. Bačík absolvoval niekoľko tréningov, Šiko, Morong a najlepší strelec dorasteneckej ligy Bezák nastúpili už aj v prípravných zápasoch.

Prvú tréningovú jednotku absolvoval tím v pondelok od 15.30 h. Ešte predtým sa hráčom prihovorí hlavný kouč Guľa, ďalší členovia realizačného tímu a do kabíny zavítal aj generálny manažér klubu Róbert Rybníček. „Podoba mužstva sa bude kryštalizovať počas nasledujúcich dní a týždňov. Do prípravy sa zapoja všetci hráči, ktorí majú stále platný kontrakt. So všetkými hráčmi, ktorým končia zmluvy, budeme o ich budúcnosti ešte hovoriť. Tak ako sú otvorené príchody, tak zostávajú v riešení aj prípadné odchody,“ povedal hovorca klubu Martin Galajda.

Realizačný tím naplánoval na predsezónne obdobie šesť prípravných stretnutí. Začíname v stredu 20. júna proti Slovanu Bratislava. Hrať sa bude na Pasienkoch (17.00). Následne odíde tím na krátke štvordňové sústredenie do Rakúska, ktorého súčasťou budú dve stretnutia. Najskôr narazíme na deviaty tím ligy SC Wiener Neustadt a následne sa stretneme s piatym družstvom uplynulého ročníka najvyššej rakúskej súťaže Sturmom Graz. Hneď po návrate vycestujeme do Bzenca na Morave, kde nás čaká nováčik českej Gambrinus ligy FC Vysočina Jihlava. Jediný domáci prípravný zápas odohráme v stredu 4. júla proti druholigovému Zlínu. V prípade priaznivého počasia by sa malo mužstvo predstaviť v Trenčianskych Stankovciach. Test pred vstupom do ligy nás čaká o tri dni neskôr proti tradičnému súperovi 1. FC Slovácko. Hrať by sa malo popoludní v Uhreskom Hradišti alebo Starom Měste. Úvodný ligový zápas odohráme 14. júla doma proti FC Nitra.

Hráči prítomní na prvom tréningu: Volešák, Šemrinec, Bačík – Godál, Kleščík, Ramón, Mazáň, Šiko – Baéz, Ďuriška, Lobotka, Morong, Mondek, Díaz, Frimmel – Štyvar, Malec

Chýbajúci hráči na prvom tréningu: Čögley, Diakite, Radovanovič, Holúbek, Horváth, Štefánik, Salinas, Mazan, Peltier, Depetris, Bezák

Program prípravných zápasov AS Trenčín:
streda 20. júna: Slovan Bratislava - AS Trenčín (17.00 h, Pasienky)
utorok 26. júna: SC Wiener Neustadt - AS Trenčín (18.30)
piatok 29. júna: Sturm Graz - AS Trenčín (19.00, Sonnhofen)
sobota 30. júna: FC Vysočina Jihlava - AS Trenčín (17.00, Bzenec)
streda 4. júla: AS Trenčín - FC Tescoma Zlín (16.00, Trenčianske Stankovce)
sobota 7. júla: 1. FC Slovácko - AS Trenčín (neurčený čas, Uherské Hradište)

Autor: astn
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa