Aktuality - archiv 5.2.2008

Thijs Sluijter hráčom AS na 2,5 roka

Na Sihoť smerujú aj Van der Ree, Chanti a Addai

V utorok napoludnie sa výprava AS Trenčín vrátila z takmer dvojtýždňového sústredenia v Holandsku. Posledných päť dní strávil v krajine tulipánov aj generálny manažér klubu Róbert Rybníček. Krátko po príchode na Slovensko sme mu položili niekoľko otázok.

Do Holandska ste cestovali s cieľom doriešiť zásadné otázky súvisiace s najbližším obdobím klubu. Podarilo sa?
Áno. Absolvoval sme rokovania, ktoré vyjasnili viacero dôležitých problémov. S Tschen La Lingom som diskutoval o všetkých zásadných veciach. Okrem ekonomických záležitostí sme riešili najmä personálne otázky.

Aké sú konkrétne výsledky vašich rokovaní?

Podarilo sa nám doriešiť viacero prestupov. V tejto chvíli máme podpísané dlhodobé kontrakty s Argentínčanmi Davidom Depetrisom a Aldom Báezom. Čakáme už iba na administratívne doriešenie prestupov s argentínskym futbalovým zväzom. V posledný deň sústredenia sa klubu upísal aj Thijs Sluijter. Dohodli sme sa na 2,5 ročnom kontrakte. Do Trenčína pricestoval aj talentovaný Grék Angelos Chanti. Spolu s Dannym van der Reem by mali v najbližších dňoch podpísať hosťovanie do konca sezóny. Ak sa títo hráči osvedčia, v lete im ponúkneme dlhodobé kontrakty.

Proti Ajaxu nastúpil v drese Trenčína aj Prince Addai. V ďalšom stretnutí AS ale hral za Tonegido. Aká je jeho prípadná budúcnosť v Trenčíne?

Podobne ako s Thijsom, aj s Princom som absolvoval v posledný večer sústredenia rozhovor. Videl som ho v dvoch zápasoch. Je silný v osobných súbojoch, vyniká v atletických aj technických parametroch. O jeho služby máme záujem. Drobnou prekážkou v jeho presune na Slovensko môže byť jeho škola. V Holandsku navštevuje postgraduálne štúdium. Na prelome februára a marca ukončí jeho prvú fázu. Potom môže školu na ľubovoľný čas prerušiť. Predbežne sme dohodnutí, že po absolvovaní skúšok pricestuje do Trenčína a stane sa našim hráčom.

V hráčskom kádri sa dejú zaujímavé zmeny. Ako sa vyvíja situácia v realizačnom tíme?

Aj na túto otázku som našiel v Holandsku jednoznačnú odpoveď. Podarilo sa nám „zlomiť“ Tona Jennera. Pôvodne mal byť pri mužstve iba počas prípravy. V rámci posledných rozhovorov sme sa ale dohodli, že v sobotu príde do Trenčína a zotrvá tu minimálne do konca sezóny. Spolu s Martinom Stanom, Petrom Ančicom a trénerom brankárov Romanom Hodálom budú tvoriť trénerský tím.

Aké budú kompetencie jednotlivých členov realizačného tímu?

Sústredenie v Holandsku nám naznačilo mnoho vecí. Tie teraz vyhodnocujeme a podrobne rozanalyzujeme. Po rozhovoroch s jednotlivými členmi realizačného tímu budeme hľadať optimálne riešenie. Konečné rozhodnutie o presnom prerozdelení kompetencií budem prezentovať v kabíne až po týchto debatách, v priebehu budúceho týždňa.

Po nedávnych vyhláseniach klubu, verejnosť i médiá očakávajú príchod renomovaného odborníka s medzinárodným renomé. Je táto otázka stále aktuálna?

Aktuálny stav je taký, že za výkonnosť mužstva sú zodpovední vyššie uvedení páni. Každého z nich klub potrebuje. Som presvedčený, že po profesionálnej stránke mu odovzdajú v náročnej jarnej časti maximum. Keď sa nám ešte tento tím podarí rozšíriť, bude ešte silnejší. Keď nie, som presvedčení, že to zvládnu aj v tomto zložení.

V Holandsku ste videli dva zápasy. Aký máte z herného prejavu futbalistov AS Trenčín dojem?

Páčil sa mi najmä prvý polčas s Ajaxom. Hrali sme agresívne, kompaktne a hlavne kolektívne. Videl som tam veľa pozitívnych zmien v porovnaní s jeseňou. Z pohľadu prípravy to bol vynikajúci duel. Okrem kladných vecí som si tam totiž všimol aj veľa negatívnych prvkov. Podobne by som hodnotil aj druhý duel proti Tonegidu. Nejeden náznak veľkého progresu, ale aj veľa slabších stránok. Za necelý mesiac, chýbajúci do nášho prvého ligového zápasu, sa musíme snažiť tie dobré veci zlepšovať a chyby odstrániť.

Autor: MS
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa