Aktuality - archiv 4.10.2012

Prijali sme pozvánku Ajaxu

V utorok odohráme priateľský zápas s Ajaxom Amsterdam

Zverenci trénera Adriána Guľu odohrajú počas reprezentačnej prestávky priateľský zápas proti Ajaxu Amsterdam. S rovnakým súperom sme sa už stretli na minuloročnom turnaji Copa Amstedam (0:3), no vtedy to bolo len proti juniorke holandského účastníka Ligy majstrov.

Šestnásťčlenný káder bez reprezentantov z „dvadsaťjednotky“ a „devätnástky“, ale aj s Františkom Kubíkom a Fanendom Adim, odletí do Amsterdamu v pondelok večer z Budapešti. Stretnutie sa odohrá o deň neskôr o 11.00 h pravdepodobne v mládežníckom komplexe „De Toekomst“. Návrat mužstva je naplánovaný na stredu.

„Už dlhodobejšie sa snažíme o vzájomnú spoluprácu. Tento zápas by nás mal ešte viac spojiť. Prijali sme ich pozvanie a podľa najnovších správ z tábora Ajaxu by mali hrať všetci hráči okrem tých čo si plnia reprezentačné povinnosti,“ povedal generálny manažér klubu Róbert Rybníček.

V Ajaxe mali možnosť vidieť už niekoľko našich hráčov. Krátky tréningový pobyt tam absolvovali v minulosti Fanendo Adi, Jorge Salinas, ale zaujali najmä mladíci Róbert Mazáň a Stanislav Lobotka. V Trenčíne sa niekoľkokrát ukázali skauti tridsaťjedennásobného majstra Holandska a podali pozitívne referencie. „Bude to veľká škola pre našich mladých chlapcov. Tešíme sa, že si zmeriame sily so súperom takého rangu a posnažíme sa spraviť dobré meno trenčianskemu i slovenskému futbalu,“ dodal Rybníček.

Na utorňajší súboj sa teší aj šéf realizačného tímu AS. V prvom rade však myslí na sobotňajší súboj proti Nitre. „Som šťastný, že ako tréner corgoňligového klubu môžem absolvovať takýto zápas. Môžeme si vyskúšať ako zvládneme kombináciu stretnutí sobota - utorok spojenú s cestovaním. Taktiež to, ako sa dokážeme pripraviť na súboj proti Nitre a nemyslieť na to, čo je za kopcom,“ povedal Guľa.

Autor: mg
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa