Aktuality - archiv 2.11.2012

Rozhodujúcou môže byť efektivita

Peter Kleščík: "Na slovenské pomery hrajú otvorený futbal"

V sobotu v tradičnom čase o 17.30 h čaká na zverencov trénera Adriána Guľu ďalší zápas na domácej pôde. Na Sihoti privítame tabuľkového suseda z Košíc, ktorý na nás stráca tri body. Prehra bude znamenať, že súper sa na nás dotiahne. V prípade víťazstva však budeme strácať na lídra jediný bod.

„Musíme hrať to, v čom sme doma silní. Súperovi nemôžeme nechať priestor. Nesmieme vynechať žiaden osobný súboj a hrať maximálne rýchlo smerom dopredu. Rozhodujúcim faktorom môže byť efektivita,“ povedal pred súbojom stopér Peter Kleščík potrestaný za štyri žlté karty.

Práve využívanie šancí bolo najvýraznejšou slabinou posledných domácich zápasov. „V tejto oblasti sa zodpovedne pripravujeme neustále. Či sa už jedná o realizáciu štandardných situácií, alebo zakončenia ako takého,“ pokračoval rodák z Čadce.

Košičania patria medzi tímy, ktoré sa snažia hrať pohľadný futbal. „Na ich hru sa dá pozerať. Na slovenské pomery hrajú otvorený futbal, a práve to by nám mohlo vyhovovať, ale nemusí,“ zamyslel sa Kleščík.

Zo súperovho tábora hrozí najväčšie nebezpečenstvo zo strany útočníka Dávida Škutku. Dvadsaťštyriročný zakončovateľ má na svojom konte desať presných zásahov, čo je len o tri menej ako má David Depetris. „Pamätám si ho ešte z mládežníckych reprezentácií. Je silný v osobných súbojoch, má skvelý výber miesta v šestnástke. No nebude to iba o ňom, v košickom tábore je viacero hráčov, ktorí nemôžu uniknúť našej pozornosti,“ prízvukoval na záver Kleščík.

Kozák avizoval, že Košice neprídu odkopávať

Takmer každý súper prichádzajúcich na Sihoť s defenzívnou taktikou naordinovanou svojimi trénermi. Práve dobývanie súperovej šestnástky je jedným z problémov, s ktorým sa naše mladé mužstvo stretáva. V súboji proti Košiciam by to však malo byť celkom iné. Dôkazom sú slová trénera „vraňarov“ na tlačovej konferencii po nedávnej prehre na ihrisku Slovana Bratislava. „Dá sa hrať aj inak. Podstavíme sa ôsmi pred šestnástku, zabetónujeme to, budeme odkopávať a futbal nech hrá súper. Tým spôsobom však mladý futbalista nemôže napredovať. Čo by som ho učil,“ povedal Ján Kozák.

Autor: mj
Rozpis zápasov
4:0 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 27. kolo, 13.4.2024
AS Trenčín - FC ViOn Zlaté Moravce
17:30 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

ASTV 16.4.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite si...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa