Zápasy - archiv 17.3.2013

Po nepremenených šanciach remíza so Zlatými Moravcami

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Zverenci trénera Adriána Guľu remizovali na domácom trávniku s ViOnom Zlaté Moravce 1:1 (0:1). Súper sa ujal vedenia ešte v prvom polčase. O vyrovnanie sa v závere stretnutia postaral brazílsky útočník William. Najmä v druhom polčase sme na ihrisku výrazne dominovali. O víťazstvo nás však pripravilo množstvo nepremenených šancí.

Hneď v úvode stretnutia si loptu vymenili Kubík s Lobotkom. Prvý menovaný však v rozhodujúcom momente neustál súboj s hráčom súpera. Po štvrťhodine hry sa uvoľnil v pokutovom území ViOnu aktívny Kubík, poslal spätnú prihrávku na Holúbeka, no jeho strela zo siedmich metrov nemala potrebnú razanciu. V 25. min unikol po ľavej strane Orávik. Zasekol okolo Čögleya, ale Volešák strelu k žrdi vyrazil na roh. Na opačnej strane mieril po nacvičenej akcii z rohu len tesne vedľa Holúbek. V 29. min unikol našej obrane Hodek a sám pred Volešákom nezaváhal. Krížnou umiestnenou strelou poslal svoj tím do vedenia. O dve minúty neskôr nastrelil Meszáros spoza šestnástky ľavú žrď. 

V druhom polčase sme súpera zatlačili ešte hlbšie na vlastnú polovicu. Už v 51. min po Candrákovom zákroku na Čögleya sme mali k dispozícii pokutový kop, ktorý nepremenil Holúbek. Kuciak vystihol smer jeho strely a loptu vyrazil. Aj v ďalšom priebehu druhej štyridsaťpäťminútovky sme mali jednoznačne viac z hry. V zakončení sme však boli nedôrazní, chýbala presnejšia finálna prihrávka, alebo potrebný kúsok šťastia. Kubík sa v 60. min ocitol sám pred brankárom ViOnu, ale namiesto strely zvolil nezmyselnú prihrávku na prikrytého Adiho. O pár minút neskôr skákali Adi a Baéz na center Štefánika z priameho kopu, no na loptu nedosiahli. Až v závere zápasu sme zužitkovali nápor na vyrovnanie, keď sa v 86. min pred bránkou dravo presadil tiesnený William. Už o chvíľu neskôr sa brazílsky útočník opäť obtočil okolo obrancu súpera, no tentoraz jeho strela skončila v rukách Kuciaka. V predposlednej minúte ešte mohol rozhodnúť o našom víťazstve Štefánik, no jeho strelu hosťujúci brankár vystihol.

AS Trenčín - ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:1)

Góly: 86. William - 29. Hodek

Žlté karty: 81. Čögley - 51. Candrák, 55. Orávik, 74. Škriniar

Domáci: Volešák – Čögley (85. Frimmel), Ramón, Bednárik, Mazáň (70. Mazan) - Baéz (70. William) - Holúbek, Lobotka, Štefánik, Kubík - Adi

Hostia: Kuciak - Pavlenda, Majerník, Pintér, Chren - Škriniar - Candrák, Meszáros, Hodek, Orávik (90. Mihálik) - Bernáth (74. Furtado)

Rozhodovali: Sedlák - Bobko, Ferenc

Divákov: 2068

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Prvý polčas sme nezvládli podľa našich očakávaní, čo hráčov psychicky rozhodilo, nehrali dobre priestorovo, boli pomalí a netrpezliví. Cez prestávku sme si niektoré veci vysvetlili a keď z hráčov opadlo sklamanie z prvopolčasového výkonu, šliapli sme poriadne na plyn a pritlačili súpera. Nepremenili sme však pokutový kop aj ďalšie šance, napriek tomu nemám príliš čo mužstvu vyčítať, pretože chlapci dreli a chceli v tomto zápase zvíťaziť. Aj keď sa im to nepodarilo, ich prácu v druhom polčase môžem hodnotiť pozitívne, pretože bola podľa našich predstáv."

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Musím mužstvo pochváliť za bojovnosť, pretože hráči hrali so srdiečkom, aj napriek tomu, v akej zložitej situácii sa nachádzame, aj vzhľadom na náš úzky káder. V prvom polčase sme splnili všetko, čo sme si v kabíne povedali, v druhej časti nám už domáci nedovolili v predvádzanej hre pokračovať. Naopak, Trenčín začal hrať svoju typickú hru a my sme už boli menej nebezpeční. Myslím si však, že pre divákov to bol výborný futbal a so zaslúženým ziskom bodu sme určite spokojní."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

ASTV 20.4.2024

ASTV | Tlačová konferencia po zápase Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša tlačovú konferenciu po zápase nadstavbovej časti Niké ligy...

A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa