Zápasy - archiv 2.4.2013

Z Banskej Bystrice vezieme bod za bezgólovú remízu

FK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 0:0

Zverenci  trénera Adriána Guľu neprehrali ani v piatom zápase jarnej časti sezóny. Na ihrisku Dukly Banská Bystrica uhrali bezgólovú remízu.

Po opatrnom úvode a náznakoch šancí na oboch stranách prišla príležitosť Štefánika. Jeho nebezpečnú strelu z vnútra šestnástky však zblokoval jeden z obrancov Dukly. Už o chvíľu neskôr vystrelil Kubík, loptu tečoval ešte Adi, no Boroš ju stačil vytlačiť na roh. V 19. min po rýchlom prechode stredom ihriska našiel Turňa na pravej strane Slančíka, ten však v dobrej pozícii zaváhal. Štefánik vysunul nabiehajúceho Mazana, avšak Boroš bol pri lopte skôr. V 28. min Kubík posadil center na hlavu Adiho, no ten mieril iba do pravej žrde. Dukla pohrozila po druhý raz, keď Pančík našiel Hučka, ten však v dobrej pozícii nemieril presne. V 34. min prestrčil Mazan na Adiho, ale nigérijský útočník z hranice šestnástky našiel iba náruč brankára Dukly. Na druhej strane hlavičkoval medzi dvoma našimi obrancami Penaška, ale Volešáka neprekvapil. V 41. min unikol po pravej strane Kubík, zasekol okolo obrancu domácich, ale šancu nepretavil na gól a ani na presnú finálnu prihrávku. Hneď z protiútoku mohol skórovať Pančík. Jeho strelu z desiatich metrov ale obrana zrazila na roh. 

Hneď v úvode druhé polčasu najlepší z Banskobystričanov Pančík poriadne natiahol Volešáka, ten však loptu vytlačil na roh. Nasledujúce minúty boli najmä o bojovnosti na ťažkom teréne. V 60. min po nedorozumení našej obrany súper síce skóroval, ale strelec bol v postavení mimo hry. V 67. min bol Volešák po centroch Banskej Bystrice v plnej permanencii. Všetky nebezpečné lopty si napokon postrážil. Následne Brašeň v gólovej pozícii minul. Obraz hry sa zmenil. Pokiaľ v prvej polovici stretnutia sme mali viac z hry my, v druhom polčase hrozila najmä Dukla. Záver stretnutia, ale patril nám. V 82. min Kubík získal loptu, no Mazan na jeho center nedosiahol.

FK Dukla Banská Bystrica – AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 38. Brašeň, 62. Pančík - 16. Kubík

Červené karty: 90. Adi

Domáci: Boroš - Poljovka, Adámik, Savič - Turňa, Brašeň (81. Považanec), M. Hlinka, M. Pančík, Hučko - Peňaška (75. Vrána), Slančík (89. Šovčík)

Hostia: Volešák - Čögley, Bednárik, Ramón, Mazáň - Baéz - Mazan (87. Ďuriška), Lobotka, Štefánik (75. William), Kubík - Adi

Rozhodovali: Leško - Weiss, Ádám

Divákov: 860

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár (tréner Banskej Bystrice): "S prihliadnutím na ťažký terén sa hral výborný futbal. Hráči predviedli veľa kombinácií a zrodilo sa množstvo šancí, takže diváci si prišli na svoje, hoci góly dnes nepadli. Som rád, že moje mužstvo preukázalo charakter a vôľu. Verím, že keď budeme takto pokračovať, prídu aj góly a pribudnú nám ďalšie body do tabuľky." 

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvej časti fungoval spôsob hry, ktorý sme zvolili, boli sme dominantnejší aj kombinačnejší a vypracovali sme si dve dobre príležitosti. V druhej časti sme vinou terénu, ale aj väčšej aktivity domácich, častejšie strácali loptu, cez stredových hráčov sme sa nedostávali dopredu. Bystričania v druhom polčase šliapali lepšie, my sme hrozili z protiútokov. Bod musíme akceptovať, hoci sme tužili po víťazstve."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa