Zápasy - archiv 6.4.2013

Domáca remíza s Prešovom nás stála dva body

AS Trenčín - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1)

V zápase 25. kola Corgoň ligy sme na domácej pôde remizovali s 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1). Jediný gól AS strelil Peter Mazan.

V 7. min sa po prihrávke Štefánika dostal za chrbát obrany Kubík, ale napokon bol z toho iba rohový kop. Už o dve minúty neskôr sa rýchly krídelník AS premenil na nahrávača. Do jeho centra sa na hranici pokutového územia položil Mazan a tvrdým volejom poslal náš tím do vedenia – 1:0. Súpera sme naďalej držali na jeho polovici, ale šance sme si nevypracovali. V 23. min si na dlhý odkop nabehol hosťujúci Novák, no po zlom spracovaní lopty sa dostal mimo streleckého uhla. Gól nepadol ani po priamom kope AS. Mazan pri nacvičenej akcii trafil iba Bednárika a Diviš zrazenú loptu spacifikoval. Skóre zápasu mohol zvýšiť William, ale sám na päťke poslal hlavičku mimo. V 32. min sa oprel do lopty z diaľky Gergel a peknou strelou prekvapujúco vyrovnal – 1:1. V 41. min vystrelil okolo obrancu Prešova Baéz, avšak lopta letela tesne nad brvno. 

Úvodná štvrťhodina druhého polčasu veľa futbalu nepriniesla. Prešov bol spokojný s daným stavom. Sústredil sa najmä na pozorné bránenie a rýchle brejky. AS síce bojovalo, ale hra mu viditeľne nešla podľa predstáv. V 61. min to mohol zmeniť William, ale gólový center Kubíka poslal hlavou vedľa ľavej žrde. V 69. min zrazil Petráš v pokutovom území Kubíka a rozhodca nariadil pokutový kop. Lobotku však Diviš vychytal. Rozhodca ale nariadil opakovanie penalty a prešovský brankár si poradil aj s Williamom. V 77. min napálil brvno Ramón. O tri minúty neskôr dočahoval Kubík na krížnu strelu Frimmela, ale chýbali mu centimeter.

AS Trenčín - 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:1)

Góly: 9. Mazan - 32. Gergel

Žlté karty: 59. Mazáň, 76. Kubík, 90. Čögley - 26. Brezinský, 64. Marcin, 66. Poliaček, 69. Petráš, 71. Diviš

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Bednárik, Mazáň – Baéz (86. Ďuriška) - Mazan (79. Frimmel), Lobotka, Štefánik, Kubík – William (74. Holúbek)

Hostia: Diviš - Kolbas, Petráš, Brezinský, Krob - Lipták, Gergel – Papaj (80. L. Hruška), Poliaček, Marcin - Novák (88. Jakovlev)

Rozhodovali: Valášek - Slyško, Jenčura

Divákov: 2040

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Prvý polčas sme odohrali celkom dobre, darila sa nám kombinácia a dostávali sme sa do dobrých streleckých pozícií. Súperovi sa však podarilo z ojedinelej akcie streliť vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sme však stratili potrebné tempo. Odišla nám aj agresivita v osobných súbojoch a nedostali sme sa poriadne do hry. Navyše sme nepremenili dve penalty a nastrelili žrď, mali sme však dostatok ďalších šancí na to, aby sme dokázali tento zápas zlomiť. Remíza na domácom ihrisku je pre nás málo, ale z môjho pohľadu môžem hráčom vyčítať iba zlyhanie v koncovke." 

Ladislav Totkovič (tréner Prešova): "Čakali sme úvodný tlak domácich a boli sme pripravení na ich kombinačný futbal. Nepodarilo sa nám však začiatok zápasu zvládnuť bez inkasovaného gólu. Potom sa nám však podarilo streliť vyrovnávajúci gól, ktorý bol pre nás výraznou psychickou vzpruhou. Začali sme hrať na naše pomery celkom dobrý futbal, viac sme si dovoľovali a v ďalšom priebehu to už bol vyrovnaný zápas. Dúfam, že získaný bod nás ´nakopne´ a opadne z nás záchranárska nervozita."

Autor: mg
Rozpis zápasov
NIKÉ LIGA, 24. kolo, 16.3.2024
AS Trenčín - MFK Skalica
15:00 Banská Bystrica
NIKÉ LIGA, 25. kolo, 30.3.2024
MFK Dukla Banská Bystrica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 28.3.2024

Zákrok mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších zákrokov mesiaca február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Zákrok mesiaca. Pozrite...

ASTV 22.3.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti 1. FC TATRAN Prešov.

ASTV 21.3.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac február

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Fotogalérie 19.3.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti MFK Skalica

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 2. kola nadstavby Niké ligy proti MFK Skalica (1:3).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa