Zápasy - archiv 5.5.2013

Víťazstvo rozdielom triedy nad Slovanom

AS Trenčín - Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Po piatich stretnutiach bez víťazstva za sebou sme na domácom ihrisku zdolali Slovan Bratislava 4:1 (2:0). Nad čerstvým víťazom Slovnaft Cupu sme zvíťazili po dvoch góloch Williama a po jednom pridali František Kubík a Jakub Holúbek.

Úvod stretnutia bol z oboch strán opatrný. V 7. min však rozhodca nechal výhodu po faule na Lobotku, Holúbek poslal kolmicu na Williama a ten strelou pomedzi nohy prekonal Putnockého. Už o dve minúty neskôr unikol Kubík, ktorého Bagayoko zrazil v pokutovom území. Hlavný arbiter neposúdil tento stret ako faul, no k lopte sa dostal Holúbek a upravil na 2:0. Na opačnej strane pohrozil Peltier, ale netrafil. Milinkovičovu strelu zblízka Volešák spacifikoval. Aj v ďalších minútach sme hrali aktívne a tlačili súpera na jeho polovicu. V 26. min Kubík uvoľnil Štefánika, ten sa vrútil do pokutového územia, ale strela k bližšej žrdi išla tesne mimo. V 30. min urobil chybu pred vlastnou šestnástkou Štefánik. Peltier sa už dostával do šance, keď mu pred pokutovým územím odobral loptu ukážkovo Volešák. Ďalekonosné strely Lobotku a Štefánika spoza šestnástky skončili tesne vedľa žrdí. 

Druhý polčas sme naštartovali rovnako ako prvý. Už v 47. min si na krásny center Kubíka naskočil William a upravil na rozdiel troch gólov. Hneď z protiútoku mohol znížiť Milinkovič, no jeho hlavičku Volešák kryl. V 54. min sa dostal za chrbát obrany Kubík a strelou do ľavého horného roku upravil na 4:0. Šancu mal aj Mazan, ale jeho prudkú strelu zblízka vytlačil Putnocký na roh. V 67. min poslal Štefánik dlhú loptu na Kubíka, ktorého zrazil v pokutovom území Bagayoko. Penalta sa však nekopala. V 77. min predsa len Gorosito znížil hlavou na 1:4. Slovan chcel dohrať so cťou. Volešák sa ale sám pred Milinkovičom vyznamenal. Aj záver stretnutia priniesol niekoľko ďalších šancí na oboch stranách, ale stav stretnutia sa už nezmenil.

AS Trenčín - Slovan Bratislava 4:1 (2:0)

Góly: 7. a 49. William, 9. Holúbek, 54. Kubík - 77. Gorosito

Žlté karty: 19. Ramón - 34. Pauschek, 51. Kladrubský, 83. Milinkovič, 90. Sabo

Domáci: Volešák - Čögley, Ramón, Kleščík, Mazáň - Lobotka - Mazan (74. Frimmel), Štefánik, Holúbek, Kubík (90. Ďuriška) - William (89. Adi)

Hostia: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Pauschek (46. Lukšík) – Kladrubský (60. Sabo), Grendel - Halenár, Soumah (60. Hlohovský), Milinkovič - Peltier

Rozhodovali: P. Hrčka - Súkeníková, Jančovič

Divákov: 4129

Povedali po zápase:
Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Vstup do zápasu nám vyšiel výborne, hrali sme s potrebnou dravosťou a boli sme efektívni. Zápas mal obojstranne vysokú úroveň, obe mužstvá chceli hrať futbal. Diváci videli krásne divadlo s víťazným koncom pre nás. Zdolať kvalitný Slovan takýmto spôsobom je skvelé. Ešte si to užijeme, ale od pondelka musíme pokračovať v našej práci ďalej. Výsledkovo to bol pre nás jeden z najlepších zápasov vôbec. Myslím si však, že môžeme hrať ešte kvalitnejšie." 

Samuel Slovák (tréner Slovana): "Tento zápas sme nezvládli. Dá sa síce prehrať, ale takýmto spôsobom je to neprijateľné. Do stretnutia sme vstúpili zle, Trenčín nám strelil góly a dostal sa na pozitívnu vlnu. Súper šiel výkonnostne nahor, my dole. Hoci sme vedeli o ich sile, boli sme až príliš nekoncentrovaní. V druhej časti zápasu sme pridali, no Trenčín bol napokon lepší vo všetkých atribútoch. Zaspali sme začiatok duelu a potom sa dalo reagovať už len veľmi ťažko."

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa