Aktuality - archiv 23.5.2013

Hrať v európskych pohároch má svoju váhu, teší sa Kubík

František Kubík: "Toto mužstvo je mladé a perspektívne. Pre väčšinu je to najväčší úspech v kariére"

Zverenci trénera Adriána nenechali v dôležitom zápase proti Ružomberku nič na náhodu a pripísali si víťazstvo vo veľkom štýle. Priamemu konkurentovi spod Čebraťa nastrieľali päť gólov, ani jeden neinkasovali a nenechali nikoho na pochybách, že im miestenka do pohárovej Európy patrí zaslúžene.

„Hoci výsledok hovorí jasnou rečou, nebol to jednoduchý zápas. Dôležité bolo, že nám v prvom polčase vyšli dve gólové akcie. Potom sa hrá už oveľa ľahšie. S divákmi sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom. Že je také výrazné nás teší dvojnásobne. Za povzbudzovanie počas celej sezóny im patrí vďaka,“ povedal tesne po zápase František Kubík.

Práve rýchlonohý krídelník naštartoval tím úvodným gólom a po prestávke pridal ďalší. Okrem dvoch presných zásahov žiaril aktivitou smerom dopredu, keď svojim spoluhráčom pripravoval gólové šance. „S dvoma gólmi môžem prejaviť spokojnosť. Vďaka za ne patrí celému tímu. Bez nich by som to nezvládol,“ pochválil spoluhráčov niekdajší hráč Haagu, Krasnodaru, či Simferopoľa.

Výrazné víťazstvo nad Ružomberkom nám zabezpečilo aj postup do druhého predkola Európskej ligy. Záver súťaže mužstvo zvláda najmä po taktickej a psychickej stránke. „Veľmi dobre sme si uvedomovali, o čo hráme. Toto mužstvo je mladé a perspektívne. Pre väčšinu je to najväčší úspech v kariére. Hrať v európskych pohároch má svoju váhu. Sme veľmi radi, že sme to zvládli a nahliadneme do druhej najprestížnejšej klubovej súťaže starého kontinentu,“ tešil sa dvadsaťštyriročný rodák z Prievidze.

Napriek výraznému úspechu sa ligová sezóna ešte neskončila. Dvojbodová strata na Senicu ešte dáva šancu na strieborný stupienok. A tak je v nedeľu na pôde Zlatých Moraviec stále o čo hrať. „Na oslavy ešte nedozrel čas. Máme pred sebou záverečný zápas. Pôjdeme do neho uvoľnene, ale naplno,“ dodal na záver odhodlane Kubík.

Autor: mj
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
A-tím 19.4.2024

Niké liga | Domáca prehra proti Košiciam

Zverenci trénera Iliju Stolicu prehrali v šiestom zápase nadstavbe Niké ligy na domácom trávniku...

ASTV 18.4.2024

Kupusovič | Musíme nadviazať na výkon z predošlého zápasu

Náš tím spod Čákovho hradu čaká koncom týždňa vstup do druhej polovice...

Fanúšikovia 18.4.2024

Fanúšikovia | Počas prestávky ligových zápasov prichádza Pepsi trefa

AS Trenčín prináša v spolupráci s partnerom pitného režimu klubu novú...

ASTV 16.4.2024

Gól mesiaca | ASTV prináša päť najkrajších gólov za mesiac marec

ASTV vám prináša ďalšie pokračovanie ankety Gól mesiaca v ročníku...

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa