Aktuality - archiv 24.6.2013

V druhom predkole vyzveme švédsky Göteborg

Ľuboš Nosický: „Je pre nás obrovská výzva reprezentovať klub v Európe“

V druhom predkole Európskej ligy UEFA 2013/2014 sa stretneme so švédskym zástupcom IFK Göteborg. Rozhodol o tom žreb vo švajčiarskom Nyone.

Mužstvo trénera Ľuboša Nosického sa v úvodnom zápase, ktorý sa uskutoční 18. júla, predstaví na pôde súpera zo severu Európy. Odveta je na programe 25. júla na Slovensku.

"Je to celkom zaujímavý žreb, dostali sme atraktívneho súpera, veľmi sa na tento dvojzápas tešíme," povedal tréner Ľuboš Nosický pre agentúru SITA a doplnil: "O kvalite tímu ešte nemám žiadne informácie, keď ich získam, uvidíme, aké sú naše šance. Do domácej odvety si chceme určite priviesť dobrý výsledok, aby bol aj druhý duel zaujímavý. Určite sa pobijeme o postup a necháme na ihrisku všetky svoje sily, aby sme dôstojne reprezentovali slovenský futbal," povedal tréner Nosický, ktorý je momentálne s mužstvom na sústredení vo Svitavách.

K prvému súperovi na európskej scéne sa vyjadril aj stredopoliar Jakub Holúbek. „Žreb sme pozorne sledovali. Myslím si, že je to pre nás vcelku prijateľný súper. Odštartovali sme prípravu na tento dvojzápas a dúfam, že dopadne lepšie v náš prospech.“

AS obsadil v minulej sezóne tretiu pozíciu v Corgoň lige a premiérovo sa kvalifikoval do pohárovej Európy. Náš švédsky súper je omnoho skúsenejší, na konte má už dva primáty z niekdajšieho Pohára UEFA (1981/1982 a 1986/1987). V aktuálnom ročníku (hrá sa systémom jar - jeseň, pozn.) patrí IFK v najvyššej švédskej súťaži druhá pozícia dva body za vedúcim Helsingborgom. V sezóne 2012 obsadil Göteborg až siedmu priečku a do EL UEFA sa kvalifikoval zásluhou triumfu v národnom pohári.

Autor: mj, sita
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

A-tím 21.4.2024

Kozlovský | Neviem, čo na to povedať

Po víťaznom zápase proti Zlatým Moravciam prišla domáca prehra proti FC Košice. Zverencom trénera Iliju...

ASTV 20.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu Niké ligy proti FC Košice

ASTV vám prináša zostrih z nadstavbovej časti Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa