Aktuality - archiv 28.6.2013

Európsku ligu nebudeme hrať v Trenčíne

Róbert Rybníček: „Emócie treba dať bokom a pozrieť sa na celú vec racionálne“

Zápas druhého predkola Európskej ligy UEFA proti IFK Göteborg odohráme s veľkou pravdepodobnosťou na futbalovom štadióne v Dubnici nad Váhom. Definitíva padla v priebehu tohto týždňa po dôkladnom zvážení všetkých dostupných faktov.

„Prvou alternatívou bol pre nás domáci štadión na Sihoti. Pred pár dňami sme ešte stále dúfali, že sa nám to podarí dotiahnuť do úspešného konca. Emócie však treba dať bokom a pozrieť sa na celú vec racionálne. Veríme, že Dubničania nám vyjdú v ústrety pri zvládnutí organizácie tohto stretnutia. Vieme, že majú skúsenosti a ich pomoc a rady určite uvítame. Ak by sme sa predsa len nedohodli, čo ale nepredpokladáme, ďalšími možnosťami je pre nás Senec a Žilina,“ povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

„Futbalový štadión v Trenčíne nie je spôsobilý na podobné stretnutia. Mali sme veľa práce, aby sme ho dali dokopy aspoň pre zápasy Corgoň ligy. Je to frustrujúci pocit, ktorý máme už od návštevy inšpektorov UEFA, ale musíme sa s tým vyrovnať,“ pokračoval výkonný šéf klubu.

Investícia do prispôsobenia Mestského štadióna na Sihoti pre potreby druhého predkola Európskej ligy UEFA sa podľa našich prepočtov pohybuje od 40 000 do 50 000 eur. „Klub na to financie nemá. Pred dvoma rokmi sme z vlastných zdrojov dali do štadióna približne 300 000 eur. Dnes by sa opäť investovalo do niečoho, čo treba skôr zbúrať. Ani mesto dnes nie je v situácii, aby si tento luxus dovolilo. Preto sme zvoli lacnejšiu alternatívu a racionálnejšiu. Veríme, že aj mesto Trenčín nám v tejto veci pomôže. Dubnica je dostatočne blízko a zázemie štadióna je na takej úrovni, aby si naši fanúšikovia mohli vychutnať súboj proti Göteborgu. Dúfame, že naše rozhodnutie pochopíte a svojou prítomnosťou a hlasivkami nás poženiete v Dubnici k postupu do ďalšieho kola,“ dodal Rybníček.

Ďalším nezanedbateľným faktom, ktorý výrazne zavážil, je skutočnosť, že v prípade postupu do tretieho predkola súťaže by sme museli aj tak hľadať náhradnú alternatívu.

 

Autor: mg
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 26.4.2024

Bariš | Čaká nás nepríjemné mužstvo s dobrou obranou

Mužstvo pod vedením trénera Iliju Stolicu čaká tento víkend 7. kolo nadstavbovej časti...

ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa