Zápasy - archiv 10.5.2008

Volešák vychytal v Ružomberku bezgólovú remízu

MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:0

AS Trenčín dokázalo po víťazstve nad Spartakom Trnava zobrať body ďalšiemu veľkému favoritovi, keď na ihrisku MFK Ružomberok uhral bezgólovú remízu. Zásluhu na tom má predovšetkým brankár Miloš Volešák chytajúci v súčasnosti vo vynikajúcej forme. Trenčín nebol ďaleko od plného bodového zisku, ale gól Thijsa Sluijtera rozhodca pre údajné postavenie mimo hry neuznal.

Prevažná časť prvého polčasu bola v réžií domácich, ktorí sa od začiatku pokúšali ohrozovať trenčiansku bránku. Veľkú príležitosť otvoriť skóre mal už v 9. min Božok, jeho krížnu prízemnú strelu z hranice päťky stihol Volešák nohou vyraziť. O sedem minút neskôr sa rútil na hosťujúceho gólmana Pilár, akciu zakončil strelou a nebezpečenstvo Volešák odvrátil opäť nohou. Pilár bol aj pri ďalšej obrovskej šanci Ružomberka v 28. min - v ideálnej pozícii však namiesto strely volil prihrávku na Zošáka, ktorý zblízka prestrelil bránku.

Tlak domácich pokračoval aj po zmene strán a už po niekoľkých sekundách hry sa zrodila ich ďalšia gólová príležitosť - ocitol sa v nej striedajúci Macko, jeho slabá strela z jedenástich metrov skončila len na spodku pravej žrde. Na ďalší zaujímavejší moment sa pod Čebraťom čakalo takmer 20 minút. V šestnástke hostí sa presadil Ďubek, ktorý do ideálnej pozície prihral Zošákovi, Volešák jeho pokus zblokoval kolenami. O desať minút neskôr sa proti trenčianskemu brankárovi zblízka nepresadil Pilár a vzápätí ani Macko. V 75. min mohol rozhodnúť o víťazstve MFK striedajúci Števko, v rozhodujúcom momente však zaváhal. Záverečný tlak Liptákov bol už len platonický a hosťujúca obrana s jeho eliminovaním nemala vážnejšie problémy. Remíza je vlastne víťazstvom Trenčína, ktorý si za celý zápas nevypracoval prakticky žiadnu šancu.

MFK Ružomberok - AS Trenčín 0:0

Žlté karty: 44. Jurč (Ružomberok)

Domáci: Smieška - Jurč, J. Maslo, J. Novotný, Ďubek - Š. Zošák, Laurinc, Kucka, Božok (70. Kukoľ) - Sivčevič (46. Macko), Pilár (73. R. Števko)

Hostia: Volešák - Čögley, Cs. Horváth, Kleščík, Kasálek - Jašurek (79. Chanti), Marček, Gergel, Sluijter (90.+ Križko) - Hlohovský, Depetris (67. Baez)

Rozhodovali: Fajčík - E. Weiss, Benko

Divákov: 1905

Ladislav Jurkemik (tréner Ružomberka): "Na Trenčín sme sa pripravovali veľmi zodpovedne. Veľmi dobre sme si uvedomovali, že v ostatnom kole vyhral nad Trnavou a chytil tak druhý dych. Žiaľ, nevyužili sme až príliš veľa šancí, je to naša dlhodobá bolesť - akoby naši strelci boli zakliati. Remíza je pre nás neúspechom, bod nám nič nerieši a nič nerieši ani Trenčínu."

Martin Stano (tréner Trenčína): "Nečakali sme v Ružomberku ľahké stretnutie. Zápasové štatistiky hovoria jednoznačne v prospech Ružomberka, futbal sa však hrá na góly a tie nedalo ani jedno mužstvo. Viackrát sme mali aj šťastie v kritických momentoch, dnes nás podržal výborný Volešák."

foto: sita.sk

Autor: sita
Rozpis zápasov
1:2 Štadión Sihoť
NIKÉ LIGA, 28. kolo, 19.4.2024
AS Trenčín - FC Košice
18:00 Skalica
NIKÉ LIGA, 29. kolo, 27.4.2024
MFK Skalica - AS Trenčín
Facebook

Prečítajte si tiež

archív novinek
ASTV 24.4.2024

Akadémia | Gatorade hráčom mesiaca Nicolas Nižňanský

Gatorade hráčom mesiaca mládežníckej akadémie AS Trenčín sa stal Nicolas Nižňanský z...

ASTV 23.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Spartak Trnava

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Spartak Trnava (2:2).

ASTV 22.4.2024

ASTV | Zostrih zo zápasu ligy U19 proti FC Petržalka

ASTV vám prináša zostrih zo zápasu I. ligy U19 proti FC Petržalka (1:0).

Fotogalérie 21.4.2024

Fotogaléria | Zápas Niké ligy proti FC Košice

Fotogaléria Petra Kapustu zo zápasu 6. kola nadstavby Niké ligy proti FC Košice (1:2).

Tipsport SK  macron
 Fitshape  vanStyn  Mesto Trenčín
 Mercedes Benz  Heineken  Smoker  slovlak  mattoni  monolit  aarsleff  msport  laugaricio  proreco  magnus  TSS Group  ramirent  keraming  Jaaa